"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

לראשונה בהיסטוריה: החל פינוי של מדינה בעקבות שינויי האקלים

מהגרי האקלים הראשונים מטובאלו הגיעו לאוסטרליה במסגרת הסכם חסר תקדים בין המדינות • יותר משליש מתושבי מדינת האיים הגישו בקשה לוויזת אקלים • כומר שהיה במחזור המהגרים הראשון: ״מדובר לא רק ברווחה הפיזית והכלכלית, אלא גם בצורך בהדרכה רוחנית״

,עודכן
0השמעה
האטול המרכזי במדינה, פונאפוטי. נאס"א חוזה שרובו יכוסה במים. צילום: AP

מהגרי האקלים הראשונים ממדינת האיים טובאלו הגיעו לאוסטרליה, כך מסרו היום (חמישי) פקידים במשרד החוץ האוסטרלי. מדובר בתקדים היסטורי: בפעם הראשונה מתחילה מדינה להתפנות בשל עליית מפלס הים כתוצאה משינויי האקלים.

יותר משליש מ-11 אלף תושבי טובאלו הגישו בקשה לוויזת אקלים להגירה לאוסטרליה, במסגרת הסכם שנחתם בין שתי המדינות לפני שנתיים. מכסת הוויזות מוגבלת ל-280 בשנה, כדי למנוע בריחת מוחות ממדינת האיים הקטנה, השוכנת באוקיינוס השקט בין אוסטרליה להוואי.

שר החוץ של טובאלו מדגים ב-2021 את סכנות עליית מפלס המים למדינתו,צילום: דף הפייסבוק של משרד החוץ של טובאלו

בין תושבי האי שנבחרו במחזור הראשון של מהגרי האקלים: נהגת המלגזה הראשונה בטובאלו, רופאת שיניים וכומר שמטרתו לשמור על החיים הרוחניים של הקהילה אלפי קילומטרים מהבית, כך מסרו פקידים בממשלת אוסטרליה.

טובאלו היא אחת המדינות המאוימות ביותר בעולם משינויי האקלים. לפי תחזיות של מדעני נאס״א, עד 2050 הגאות תכסה לפחות חצי מהאי המרכזי במדינה, פונאפוטי - בו מתגוררים 60% מתושבי המדינה על רצועת יבשה שרוחבה לעיתים 20 מטר בלבד. התחזית מניחה עלייה של מטר אחד במפלס הים; בתרחיש הקשה, בו יעלה מפלס המים בשני מטרים, 90% מהאטול יהיו מתחת למים.

בפונאפוטי, רצועת היבשה במקומות רבים בקושי רחבה מהכביש עצמו. התושבים גרים בבתי קש, והילדים משחקים כדורגל על מסלול שדה התעופה - פשוט אין מקום אחר.

מניפואה פואפולאו, מהאי פונאפוטי, הגיע לאוסטרליה לפני כשבועיים. פואפולאו, כומר מתלמד בכנסייה הבולטת ביותר בטובאלו, מתכנן להתגורר בעיירה נראקורט שבדרום אוסטרליה, שם עובדים כמה מאות תושבי איי האוקיינוס השקט בחקלאות עונתית ובמפעלי עיבוד בשר. ״עבור האנשים שעוברים לאוסטרליה, מדובר לא רק ברווחה הפיזית והכלכלית, אלא גם בצורך בהדרכה רוחנית״, אמר בסרטון שפרסם משרד החוץ האוסטרלי.

ראש ממשלת טובאלו, פלטי טאו, ביקר בחודש שעבר בקהילת תושבי האי במלבורן, והדגיש את החשיבות של שמירה על קשרים הדוקים ועל המורשת התרבותית גם מחוץ לאי, כך מסרו פקידים בטובאלו.

שרת החוץ האוסטרלית פני וונג אמרה כי מהגרי האקלים יתרמו לחברה האוסטרלית. ״הוויזה מציעה הגירה בכבוד, ומעניקה לתושבי טובאלו את ההזדמנות לחיות, ללמוד ולעבוד באוסטרליה ככל שהשפעות האקלים מחמירות״, אמרה וונג בהצהרה לרויטרס.

אוסטרליה מקימה שירותי תמיכה שיסייעו למשפחות מטובאלו להשתקע במלבורן, באדלייד שבדרום אוסטרליה ובמדינת קווינסלנד שבצפון.
קיטאי האולאפי, נהגת המלגזה הראשונה בטובאלו, התחתנה לאחרונה ותעבור להתגורר במלבורן. בסרטון שפרסם משרד החוץ האוסטרלי היא אמרה שהיא מקווה למצוא עבודה באוסטרליה ולהמשיך לתרום לטובאלו על ידי שליחת כסף למשפחתה.

רופאת השיניים מסינה מטולו, אם לשלושה ילדים בגיל בית ספר ונשואה לימאי, תעבור עם משפחתה לדרווין שבצפון אוסטרליה. היא מתכננת לעבוד עם קהילות ילידיות. ״תמיד אוכל להביא את מה שאלמד באוסטרליה בחזרה לתרבות שלי, כדי לעזור״, אמרה בסרטון.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר