אדם התחזה לנהג מונית במסגרת אפליקציית הסעות, ובמהלך נסיעות ריסס את הנוסעים בתרסיס מרדים ושדד אותם; משטרת פרו איתרה אותו בביתו שם גם נמצאו פריטים שגנב.
המשטרה הלאומית בפרו עצרה ביישוב אינדפנדנסיה (Independencia) את חוסה מריאנו קבררה טחדה, בן 27, בחשד שהתחזה לנהג מונית באפליקציה והשתמש בחומר מטשטש כדי לשדוד את נוסעיו. כך דווח ב־Diario Uno.
שיטת הפעולה
לפי דיווחי יחידת החקירות הפליליות, באחד ממקרי התקיפה האחרונים שלו אסף קבררה טחדה שני גברים, בני 30 ו־35, כשהחלו לנסוע ריסס עליהם תרסיס שגרם להם לאבד את הכרתם, ולאחר מכן גנב את הפלאפונים, המחשבים הניידים וציוד נוסף שהיה עליהם.
אגף החקירות הפליליות ביצע עבודת מודיעין שאפשרה לאתר את הרכב ואת כתובת החשוד. מפקד תחנת המשטרה המקומית, אדסון נונייז הררה, הסביר בראיון לערוץ הטלויזיה RPP כי באמצעות פעולות מודיעין הצליחו לאתר את רכבו וביתו של החשוד. "לאחר שוידאנו שהוא נמצא בתוך הבית, פרצנו פנימה, והצלחנו לעצור אותו".
"בתחילה הכחיש את המיוחס לו", ציין הררה. עם זאת, החיפוש בבית חשף מכשיר אייפון שהיה עטוף בשקית חטיפים ושייך לאחת הקורבנות. השוטרים מצאו גם מחשב נייד ושלושה שעונים חכמים. החפצים, ככל הנראה, שייכים לקורבנות נוספים שנפלו למלכודת נהג המונית המתחזה בשבועות קודמים.
המשטרה אישרה כי לקבררה טחדה כבר היה רישום פלילי בגין השתלטות חמורה על רכוש בשנת 2023. התיק הועבר כעת לפרקליטות בגין חשד לעבירת שוד מחמיר. החקירה נמשכת, והמשטרה בוחנת האם קיימות קורבנות נוספות שהותקפו באותה שיטה.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו