"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

המתקפה על הנוצרים בניגריה נמשכת: מחבלים חטפו 52 תלמידות בית ספר קתולי

חמושים אסלאמיסטים פרצו לבית ספר במדינת ניז'ר בצפון ניגריה ולקחו בשי עשרות תלמידות • האירוע מתרחש פחות משבוע לאחר מקרה דומה בחלק אחר של המדינה

,עודכן
0השמעה
מחבל של ארגון בוקו חראם לצד תלמידות שנחטפו בשנת. צילום: איי.אף.פי

חמושים בניגריה חטפו 52 תלמידים מבית ספר קתולי במדינת ניז'ר, כך דיווחה תחנת הטלוויזיה המקומית Arise News ביום שישי. הצהרה של ממשלת מדינת ניז'ר ​​אישרה כי התרחשה חטיפה, אך מסרה כי מספר התלמידים החטופים עדיין נבדק.

ניגריה: חמושים תקפו בית ספר ולקחו תלמידות בנות ערובה//רויטרס

"ממשלת מדינת ניז'ר ​​קיבלה בעצב רב את החדשות המטרידות על חטיפת תלמידים מבית הספר סנט מרי", נכתב בהצהרה, והוסיפה כי סוכנויות הביטחון מחפשות אחר התלמידים.

ניגריה הייתה עדה לגל של מתקפות של חמושים, כולל חטיפתן ביום שני של 25 תלמידות בית ספר מפנימייה במדינת קבי. המתקפות הדגישו את חוסר הביטחון במדינה במערב אפריקה ואילצו את הנשיא בולה טינובו לדחות נסיעות לחו"ל. המשטרה מסרה כי סוכנויות הביטחון "סורקות את היערות במטרה להציל את התלמידים החטופים".

בית הספר ממנו נחטפו התלמידות בניגריה,צילום: רשתות חברתיות

ההתקפה מגיעה בעקבות טענות של נשיא ארה"ב דונלד טראמפ כי נוצרים נרדפים בניגריה, טענה שנדחתה על ידי ממשלת ניגריה. מוקדם יותר החודש, אמר טראמפ כי ישלח כוחות לניגריה "עם אקדחים שלופים" אם ממשלתה "תמשיך לאפשר את הריגת הנוצרים". ממשלת ניגריה דחתה את הטענות הללו, ותיארה אותן כ"הצגת שווא בוטה של ​​המציאות".

גורם רשמי אמר כי "טרוריסטים תוקפים את כל מי שדוחה את האידיאולוגיה הרצחנית שלהם - מוסלמים, נוצרים ואלה חסרי אמונה כאחד". ביום שלישי, חמושים פתחו באש לעבר כנסייה בדרום-מערב מדינת קווארה, הרגו שני אנשים וחטפו 38 נוספים בזמן שהטקס שודר באינטרנט.

שוטר ניצב בכנסייה שהושחתה בניגריה,צילום: איי.פי

לניגריה היסטוריה ארוכה של מתקפות חטיפה על מוסדות חינוך מצד חמושים אסלאמיסטים. בשנת 2014 תקף ארגון בוקו חראם, שלוחה מקומית של אל קאעידה ולאחר מכן של המדינה האסלאמית, בית ספר לבנות בעיירה ציבוק בצפון מזרח המדינה וחטפו 271 תלמידות. יותר ממאה מהתלמידות מעולם לא שוחררו ובמדינה חוששים שהן נמכרו לעבדות במדינות זרות או נרצחו בידי המחבלים.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר