נשיא הפיליפינים פרדיננד מרקוס הבן. צילום: AP

אחותו של נשיא הפיליפינים: "הוא מכור לקוקאין"

הסנאטורית איימי מרקוס האשימה את אחיה, נשיא המדינה, בהתמכרות ארוכת שנים לקוקאין • ההאשמות הושמעו בעצרת ענקית נגד השחיתות במנילה, על רקע יריבות עזה וסבוכה בין משפחת מרקוס למשפחת דוטרטה - שתי השושלות הפוליטיות המרכזיות במדינה • דוברת הממשלה דחתה את הטענות וכינתה אותן ״סוגיה ממוחזרת שהופרכה מזמן״

אחותו של נשיא הפיליפינים, הסנאטורית איימי מרקוס האשימה היום (שני) את אחיה, פרדיננד מרקוס ג'וניור, בהתמכרות ארוכת שנים לקוקאין. לדבריה, ״ההתמכרות שלו הפכה לגורם למבול השחיתות, להיעדר הכיוון ולהחלטות שגויות מאוד, להיעדר אחריות וצדק״.

דוברת הממשלה, קלייר קסטרו, דחתה את ההאשמות וטענה שמדובר ב״סוגיה ממוחזרת שהופרכה מזמן״. קסטרו הוסיפה: ״הסנאטורית איימי, אני מקווה שתהיי פטריוטית ותעזרי בחקירה שאחיך עצמו מוביל, ותגני את כל המושחתים. אל תעמדי לצדם, אל תסתירי אותם. תני לנשיא מרקוס לעבוד ולעצור את כל השחיתות״.

איימי מרקוס (ארכיון). לקחה את הצד של שושלת דוטרטה, צילום: AP
דורשים תשובות. הפגנות במנילה, צילום: AP

בנאום הערב בעצרת גדולה נגד השחיתות, שהחלה כבר אתמול ומשכה מאות אלפי משתתפים, טענה הסנאטורית שההתמכרות לסמים של אחיה התחילה כשאביהם עדיין כיהן כדיקטטור וממשיכה עד היום. לדבריה, ההתמכרות השפיעה על בריאותו ועל יכולתו לשלוט. היא פנתה לצבא, למשטרה ולגורמים רשמיים אחרים וקראה להם לעזור לה ״לשפר את מצבו״ של אחיה. ״אני לא האויבת שלו. הוא האויב של עצמ״, אמרה.

הזעם הציבורי בפיליפינים גואה מאז חשף הנשיא את פרשת השחיתות בנאום מצב האומה ביולי, לאחר שישה שבועות של שיטפונות קטלניים. הפרשה נוגעת לפרויקטים במימון ציבורי להגנה מפני שיטפונות, שהתברר כי ביצועם היה לוקה בחסר או שלא בוצעו כלל. קבלנים פרטיים מואשמים בכך ששילשלו לכיסם כספים דרך פרויקטים פיקטיביים או סיפקו תשתיות גרועות באזורים שסובלים כעת מהצפות חמורות, ומחוקקים מואשמים בכך שקיבלו שוחד מאותם הקבלנים.

ההפגנות במנילה, צילום: Getty Images

משפחת מרקוס ומשפחת דוטרטה הן שתי השושלות הפוליטיות המרכזיות בפיליפינים. אביו של הנשיא הנוכחי, פרדיננד מרקוס האב, שלט כדיקטטור עד שהודח בהתקוממות עממית שזכתה לגיבוי הצבא ב-1986. רודריגו דוטרטה כיהן כנשיא לפני מרקוס, ובתו שרה משמשת כיום כסגנית הנשיא אך הסתכסכה עם מרקוס והפכה לאחת ממבקריו הקולניים ביותר. הסנאטורית איימי היא בעלת בריתו של דוטרטה, ויריבו המובהק של אחיה.

דוטרטה עצמו נעצר בבירת המדינה מנילה במארס בהתאם לצו של בית הדין הפלילי הבינלאומי והוסגר להאג, שם הוא עומד למשפט בגין האשמות בפשעים נגד האנושות במסגרת ״המלחמה בסמים״ שהוביל - מבצע שגבה אלפי הרוגים. תומכיו האשימו את מרקוס וממשלתו במעצר בלתי חוקי של קודמו בתפקיד.

הנשיא לשעבר רודריגו דוטרטה מופיע בפני בית הדין בהאג, צילום: REUTERS
שרה דוטרטה, בתו של הנשיא הקודם - וסגניתו והאויבת של הנשיא הנוכחי, צילום: AP

דוברת הממשלה תקפה את הסנאטורית על כך שלא העלתה טענות דומות כלפי דוטרטה, שהודה בעבר בשימוש בפנטניל ושמבקריו העלו נגדו טענות כי היה מעורב בשחיתות - טענות שהוא ומשפחתו הכחישו. בתחילת 2024, דוטרטה טען באופן דומה שיורשו מכור לסמים ושהיה פעם ברשימת חשודים של רשויות האכיפה. מרקוס דחה את ההאשמות ואמר שהוא לא מתכוון להתייחס אליהן ברצינות.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...