דרמה פוליטית באוסטרליה: מפלגת "הקואליציה הליברלית" התחייבה לבטל את ההכרה במדינה פלשתינית אם תיבחר בעוד שלוש שנים, בעוד ראש הממשלה בקנברה, אנתוני אלבינזי, חיזק את ביקורתו על מנהיג ישראל, וכינה אותו "מכחיש" את תוצאות המלחמה בעזה.
מנהיגת האופוזיציה סוזן ליי התחייבה בהצהרה יום לאחר הודעתה של מפלגת הלייבור כי אוסטרליה תכיר במדינה פלשתינית בכינוס האומות המאוחדות הקרוב בספטמבר.
ההצהרה חזרה גם על עמדת האופוזיציה השמרנית במדינה כי הכרה בריבונות פלשתינית צריכה לבוא רק בסוף "תהליך שלום ראוי". "מפלגת הקואליציה הליברלית מעוניינת שהחטופים ישוחררו, עזה תזכה לאספקת מזון והמלחמה תיגמר. ההחלטה של אלבינזי להכיר במדינה פלשתינית לא תשיג שום דבר מזה", נכתב בהצהרת המפלגה.
"מפלגתנו לעולם לא הייתה מבצעת קריאה זו ואנחנו לא מסכימים איתה", נכתב בהצהרה, שפורסמה זמן קצר לאחר שגברת ליי קיימה מסיבת עיתונאים שבה לא אישרה את עמדת מפלגתה בשאלה אם ההכרה תבוטל.
במהלך הלילה אמר ראש הממשלה כי תסכול מממשלת ישראל תרם להחלטת ממשלתו לבצע את הצעד להכיר במדינה פלשתינית לאחר יותר משבעה עשורים.
חומרי פדופיליה ומשכב בהמה: סערה במשטרת ניו זילנד בעקבות הודאת סגן המפקד
גן עדן שהפך לגיהינום אנטישמי: יהודייה לא התקבלה לעבודה באוסטרליה - משם זה הידרדר
"כיבוש וטיהור אתני": הופעה של אינפקטד משרום באוסטרליה עומדת בפני ביטול
מאה שנה אחרי: על חוף באוסטרליה נמצאו המכתבים המרגשים של חיילים במלחמת העולם הראשונה
בתוך כך, גם בניו זילנד הדיונים סביב הכרה במדינה פלשתינית מייצרים כותרות. חברת הפרלמנט מטעם המפלגה הירוקה, קלואי סוורבריק, סולקה מהדיונים בפרלמנט לאחר שכינתה את חברי הממשלה "חסרי עמוד שדרה". סוורבריק הגיעה לדיון עטויה בכאפייה, כמו יתר חברי האופוזיציה, וביקרה את ממשלת המרכז-ימין על כך שטרם הכירו במדינה פלשתינית.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
