תקרית אנטישמית קשה בקנדה: גבר הותקף לעיני ילדיו, כיפתו הושלכה למים

לפי המשטרה, ולמרות שהגבר היהודי הותקף ללא התגרות וכשהוא לבוש בסממנים יהודיים ברורים, הרקע לתקיפה "לא ברור" • בסרטון קצר המתעד את התקיפה, נראה התוקף רוכן מעל הקורבן הפצוע ומכה אותו שוב ושוב

תקרית אנטישמית קשה בקנדה: גבר הותקף לעיני ילידיו, כיפתו הושלכה למים // עמוד האינסטגרם Jewish Lives Matter

גבר יהודי בן 32 הותקף אתמול (שישי) ברחובות מונטריאול בנוכחות ילדיו הקטנים, כך דיווחה רשת CBS הקנדית. המשטרה המקומית פתחה בחקירה של התקרית המזעזעת.

דוברת המשטרה מסרה שקריאת חירום הגיעה אתמול בשעה 14:25 אחר הצהריים על עימות אלים בפינת שדרות לאפה ובומונט ברובע וילריי-סן מישל-פארק אקסטנשיון. השוטרים הוזעקו למקום אך התוקף כבר נמלט. לפי המשטרה, ולמרות שהגבר היהודי הותקף ללא התגרות וכשהוא לבוש בסממנים יהודיים ברורים, הרקע לתקיפה "לא ברור".

בסרטון קצר המתעד את התקיפה, נראה התוקף רוכן מעל הקורבן הפצוע ומכה אותו שוב ושוב. לאחר מכן, התוקף אסף את חפציו והשליך את הכיפה של הקורבן למזרקה סמוכה. הגבר נפצע באירוע, אך בתקשורת המקומית דווח כי הפציעות לא מסכנות חיים.

ג׳רמי לוי, ראש עיריית המפסטד במונטריאול, פרסם את הסרטון באתר X ותיאר אותו כ״מעבר למגונה״ ו״זוועה נגד הגינות האנושית הבסיסית״. ״בלב מונטריאול, אב יהודי מוכה באכזריות מול עיני ילדיו״, כתב לוי. ״אנחנו נגן על עמנו - בכל פעם, ללא התנצלות״.

המרכז לענייני ישראל ויהדות גם הוא פרסם את הסרטון. ״הרשויות חייבות להעמיד את התוקף לדין, ומנהיגים בכל הרמות חייבים להתמודד עם הסלמה מסוכנת זו״, נכתב בפוסט.

הפגנה פרו-פלשתינית בקנדה (ארכיון), צילום: AP

מאז פרוץ המלחמה בעזה, קנדה מתמודדת עם גל אנטישמיות חמור במיוחד. בחודש יוני הושחתה אנדרטת השואה הלאומית באוטווה ורססו עליה בצבע אדום ״האכילו אותי״, ולפני שבוע נתגלו כתובות נאצה על בית הכנסת העתיק של קהילת עמנו-אל בוויקטוריה - ביניהן ״יהודים מפלצתיים רוצחי ילדים״. הקהילה היהודית במדינה חווה עלייה דרמטית בפשעי שנאה, מהשחתת מוסדות דת ועד תקיפות פיזיות - ואף ירי לעבר מרכזים קהילתיים.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר