דיווח אמריקני: תמונות לוויין חושפות שצה"ל נערך לפעולה גדולה בעזה

רשת NBC דיווחה כי תמונות אוויריות שברשותה מראות בניית כוחות וציוד בסמוך לגבול הרצועה • בעולם הזהירו מפני השלכות התוכנית לכיבוש העיר עזה עליה הצביע הקבינט

פעילות כוחות צוות הקרב של חטיבה 401. צילום: דובר צה"ל

צה"ל נמצא בעיצומה של היערכות לפעולה קרקעית גדולה ברצועת עזה, כך טוענת רשת החדשות האמריקנית NBC בהסתמך על צילומי לוויין אזרחיים שרכשה והוצגה למומחים אמריקנים בתחום.

תיעוד ממצלמות הגוף של לוחמי סיירת גולני ברצועת עזה//דובר צה"ל

על פי הדיווח, ארבעה גורמים נפרדים המומחים בפעילות צבאית ומכירים את דפוסי הפעולה של צה"ל טענו כי התמונות מראות בנייה משמעותית של כוחות וציוד לקראת פעולה אפשרית בתוך שטחה של רצועת עזה.

בתוך כך, בעולם ממשיכים להגיב להחלטת הקבינט הבוקר על כיבוש העיר עזה. אוסטרליה קראה לישראל "לא ללכת בדרך זו", ואמרה שזה "רק יחמיר את האסון ההומניטרי בעזה".

שרת החוץ פני וונג אמרה כי עקירה בכפייה קבועה היא הפרה של החוק הבינלאומי, וכי אוסטרליה ממשיכה לקרוא להפסקת אש, להחזרת בני ערובה ולזרימת סיוע בלתי מוגבלת. "פתרון שתי מדינות הוא הדרך היחידה להבטיח שלום מתמשך - מדינה פלשתינית ומדינת ישראל, החיות זו לצד זו בשלום ובביטחון בגבולות מוכרים בינלאומיים", אמרה בהצהרה.

שרת החוץ האוסטרלית פני וונג, צילום: רויטרס

גם בארצות הברית נשמעו קולות ספקניים. אהרון דוד מילר, ששימש שליח של מזכירות המדינה האמריקנית למזרח התיכון, סיפר לרשת החדשות CNN כי "מה שנתניהו מבקש לעשות יהיה קשה לביצוע באופן קיצוני". שגריר ארצות הברית מייק האקבי אמר כי ההחלטה בנושא רצועת עזה שמורה לישראל. "זה לא תפקידנו להגיד להם מה לעשות ומה לא לעשות", אמר האקבי.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר