דיווח: רוסיה מנסה לגייס מדינה חדשה להצטרף למלחמה באוקראינה

אחרי צפון קוריאה, במוסקבה סיכמו עם ממשלת לאוס על שליחה של מהנדסים קרביים לסייע לצבא הרוסי בהחת מוקשים • באוקראינה מעריכים כי הרוסים מעוניינים לפתות את ממשלתה של המדינה הענייה למעורבות גדולה יותר בלחימה

חיילים של צבא לאוס צועדים בקרמלין במוסקבה . צילום: ויקיפדיה

רוסיה מבקשת לערב את לאוס במלחמתה נגד אוקראינה תחת התירוץ של שיתוף פעולה הומניטרי, כך טען המודיעין הצבאי של אוקראינה (HUR) ב-5 ביולי.

לפי הסוכנות, מוסקבה מארגנת פריסה של יחידה משולבת של מהנדסים צבאיים מכוחות העם המזוינים של לאוס למחוז קורסק ברוסיה, לכאורה כדי לסייע בפעולות פינוי מוקשים.

אוקראינה כבשה בתחילה 1,300 קמ"ר (500 מיילים רבועים) של שטח רוסי במהלך מתקפה חוצת גבולות למחוז קורסק, אך איבדה את רובם במהלך מתקפת נגד רוסית השנה, שנתמכה על ידי כוחות צפון קוריאה.

חיילים צפון קוריאנים לצד הצבא הרוסי באוקראינה, צילום: רשתות חברתיות

בדיווחשל כלי התקשורת במדינה נכתב כי רשויות לאוס הסכימו לשלוח עד 50 מהנדסים כדי לתמוך במאמצים הרוסיים. בנוסף, נאמר כי לאוס מציעה שירותי שיקום בחינם לחיילים רוסים פצועים. "רוסיה, תחת התירוץ של רטוריקה הומניטרית, מנסה להכשיר את נוכחותם של כוחות צבאיים זרים בשטחה, ומשתמשת בהם למעשה כדי לנהל מלחמה נגד אוקראינה", הודיעו במודיעין האוקראיני.

זה מגיע על רקע מאמצים רחבים יותר של הקרמלין לגייס כוח אדם זר. רוסיה נשענה רבות על לוחמים מאסיה ומאפריקה, כמו גם על צפון קוריאה. אוקראינה לכדה מספר לוחמים זרים הנלחמים עבור כוחות רוסיים. חקירה שנערך באפריל על ידי העיתון הרוסי העצמאי Important Stories זיהתה יותר מ-1,500 לוחמים זרים מ-48 מדינות שהצטרפו למלחמה של רוסיה.

לאוס, מדינה בדרום מזרח אסיה ללא מוצא לים הגובלת בסין, וייטנאם ותאילנד, לא הגיבה לטענת HUR. המדינה מקיימת קשרים הדוקים עם מוסקבה ועם בעלת בריתה בייג'ינג.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר