הפרטים המדהימים על המבצע הישראלי הלילה (בין חמישי לשישי) - היו במרכז הסיקור העולמי של האירועים, כאשר כלי התקשורת בעולם התמקדו בבסיסי כטב״מים סודיים של המוסד, החדירה המודיעינית שהובילה לחיסול הנהגה הצבאית והעליונות האווירית.
״נחשף! המוסד הדהים את האייתולות עם מבצע סודי מדויק״, הכריזו בכותרת הראשית של עיתון ״בילד״ הגרמני. ״סוכנים ישראלים שהו בלב איראן. נשקים מתקדמים הוחבאו בחשאי ותקפו באופן עצמאי״.
תיעוד חריג: פעילות המוסד באדמת איראן // דובר צה"ל
העיתון שיבח את המבצע שהתבסס על ״שנים של תכנון קפדני״, וחשף שהמוסד פרס מערכות נשק מדויקות ליד מערכות ההגנה האיראניות, הקים בסיס רחפנים סודי ליד טהרן, והכל ״מבלי להתגלות כלל על ידי שירותי המודיעין המקומיים״.
הדיילי מייל הבריטי כינה את מבצע ״עם כלביא״ כ״שיאם של שנים של מחקר ותכנון״ ו״האיום הצבאי הגדול ביותר שעמו התמודדה איראן מאז מלחמתה עם עיראק בשנות ה-80״.
ה״קוריירה״ האיטלקי צייר תמונה דרמטית במיוחד: ״ראשי חיל האוויר נהרגו בבונקרים, רחפנים שהחדיר המוסד, ועריפת הראשים. מי נשאר לחמינאי בהנהגה? בן לילה, איבד עלי חמינאי הכל״, כתב העיתון האיטלקי. ״חמינאי, מוסתר במקום סודי ובהלם, ממנה בחיפזון מנהיגים חדשים״. עיתונאי איראני שהתראיין בעילום שם לא חסך במילים: ״אנחנו נראים כמו חיזבאללה וחמאס. הם ערפו את ראשי המשטר. לחמינאי לא נשאר אף אחד״.
חיל האוויר השמיד טילים בליסטיים שכוונו למדינת ישראל // דובר צה"ל
״עכשיו יש פרנויה", אומר מקור המקורב לרשויות האיראניות לקוריירה. ״ישנן שתי חזיתות שמטילות אימה על האייתוללה: הראשונה - שהישראלים לא יפסיקו את משימת 'עריפת הראשים', ושבמוקדם או במאוחר יגיע תורו. השנייה - להבין שהמוסד מושרש ומסתנן יותר משדמיינו״.
באתר ״הטלגרף״ הבריטי לא חסכו בסופרלטיבים. ״אומץ ליבה של ישראל מבייש את ראש הממשלה הפחדן שלנו״, כתב סטפן פולרד. ״שוב, ישראל מוכיחה שיש לה את הצבא המרשים בעולם״, הוסיף הפרשן הצבאי הבריטי הבכיר האמיש דה ברטון-גורדון.
״ישראל לא עושה שום דבר בחצאי אמצעים״, כתב דה ברטון-גורדון. ״מבצע זה ייחקר על ידי מומחים צבאיים והיסטוריונים במשך דורות״.
תומאס פרידמן מהניו יורק טיימס התפעל מהיכולות המודיעיניות: ״איך המודיעין הישראלי כל כך טוב שהוא חיסל את שני המנהיגים הצבאיים הבכירים ביותר?״. פרידמן הוסיף בציונית: ״בכל פעם שמנהיגי איראן מתכנסים לתכנן נגד ישראל, כל אחד צריך לשאול את עצמו אם האדם שיושב לידו הוא סוכן ישראלי". העיתונאי המוערך הוסיף וכתב: "אם אתם רוצים לדעת את הסוד האמיתי שלהם, צפו בסדרה 'טהרן'. מה שאתם לומדים מהסדרה הזו, שהוא גם נכון בחיים האמיתיים, הוא כמה פקידים איראניים מוכנים לעבוד עבור ישראל בגלל כמה שהם שונאים את הממשלה שלהם״.
דגל הנקמה האדום הונף מעל המסגד בג'אמקראן
באוקראינה, שסובלת כבר שנתיים וחצי מהתקפות הרחפנים האיראניים שאהד שסופקו לרוסיה, הגיבו בהתלהבות למבצע הישראלי. הרשתות החברתיות האוקראיניות הציפו בהשוואות ל״קורי עכביש״ - המבצע שבו הקימה אוקראינה בסיסי כטב״מים בתוך רוסיה.
״נראה שישראל ערכה בשטח איראן את המבצע האנלוגי שלה ל'קורי עכביש'״, כתב בנימה מאופקת ומדוכדכת הבלוגר הפרו-קרמליני ״המודיע הצבאי״ (627 אלף מנויים). רוב התגובות לפוסט זועמות. איש התקשורת הרוסי תומך פוטין מקסים שבצ׳נקו כתב: ״יש סימטריה עם 'קורי עכביש', נכון?״ ותהה ״אם שני המבצעים נהגו ופותחו באותן סדנאות חשיבה״. ״בצ׳ליאבינסק הרי גם הקימו בסיס כטב״מים״, הוסיף.
ברשתות האוקראיניות, לעומת זאת, משווים בגאווה בלתי מוסתרת. סוכנות הידיעות UNIAN העלתה פוסט על ״עם כלביא״ (787 אלף מנויים בטלגרם) וקינחה בשאלה ״קורי עכביש 2.1?״. הפוסט זכה לרוב מוחלט של תגובות חיוביות.
ערוץ הטלגרם הפופולרי מאוד ״אינסיידר UA״ (1.9 מיליון מנויים) שאל: ״מי מחקה את מי? ישראל בנתה בסיס כטב״מים בשטח איראן״. אחד הערוצים אף הביא צילום של הכותרת על הקמת בסיס שיגור לכטב״מים באיראן וכתב באותיות קיריליות את המילים ״קורי עכביש״ – במקום ״פבוטינה״, כפי שנקרא המבצע של קייב בשפת המקור.
ואילו אחד מבכירי הפרשנים הצבאיים באוקראינה, קירילו דנילצ׳נקו, כתב בין השאר: ״הרי לכם סיבה למה 20 אלף טילים נגד כטב״מים הוסטו לבסיסי ארה״ב במזרח התיכון (במקום להגיע לאוקראינה)... ישראל תקפה יותר מ-100 מטרות. ההגנה האווירית האיראנית מדוכאת, נעשה שימוש בפצצות חודרות בונקר. התקיפה הישראלית – אחלה פרסומת למערכות הגנה אווירית תוצרת רוסיה...״
דנילצ׳נקו המשיך: ״אם לא יעצרו את המבצע בשיחות, חלון כזה שבו סוריה לא קיימת כאיום, עזה אינה יכולה לירות, לבנון מרוסקת – חלון כזה לא יהיה עשורים... כל מי שרצה להרוס את 'הישות הציונית' ולזרוק את היהודים לים, איבד את הכורים שלו – סוריה, עיראק וכעת איראן. הישראלים עקביים מאוד״.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו