"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X
שיתוף כתבה
הפיליפינים: הר געש התפרץ - אלפים פונו מבתיהם
הרשויות בפיליפינים החלו בפינוי אזרחים מסביבות הר הגעש קנלאון מדרום לבירה מנילה • עמוד עשן ואפר של חמישה קילומטרים נצפה מעל הר
התפרצות הר הגעש בפיליפינים. צילום: רויטרס

הפיליפינים: הר געש התפרץ - אלפים פונו מבתיהם

הרשויות בפיליפינים החלו בפינוי אזרחים מסביבות הר הגעש קנלאון מדרום לבירה מנילה • עמוד עשן ואפר של חמישה קילומטרים נצפה מעל הר

,עודכן
0השמעה

הרשויות בפיליפינים הורו היום (שלישי) על פינויים של אלפי בני אדם המתגוררים סמוך להר הגעש קנלאון, שהתפרץ ושלח עמוד עשן ואפר וולקני לגובה של חמישה קילומטרים.

ההתפרצות ארכה שש דקות וגרמה ל"רעידת אדמה חזקה". הרשויות הכריזו על השבתה מוחלטת של הפעילות בעיר קנלאון ושלוש חברות תעופה ביטלו 32 טיסות לשדה התעופה המקומי וממנו.

הפיליפינים: הר הגעש קנלאון התפרץ // צילום: רויטרס



חוסה צ'ובסקו קרדנס, ראש העיר של קנלאון, שיגר הודעה דחופה לתושבי העיר בה נכתב "הגיעו למרכזי הפינוי שלכם, היו ערניים והכינו דברים חשובים כמו מים ומזון". הרשויות הזהירו כי התפרתויות נוספות הן אפשרות ממשית וכי הסכנה של מפולות בוץ, התדרדרות סלעים מההר ואפר וולקני גבוה מאוד.

הרשויות המקומיות טרם איתרו נפגעים, פצועים או הרוגים, בהתפרצות אך בכירים שבו וקראו לאזרחים להגיע למרכזי הפינוי ולהישאר בהם עד שהסכנה תחלוף. במחוז נגרס אוקסידנטל, בו שוכן הר הגעש, לפחות 700 בני אדם נרשמו במרכזי הפינוי ועוד אלפים ככל הנראה התפנו משטח המחוז.

פליטים נמלטים מסביבות הר הגעש קנלאון בפיליפינים,צילום: אי.פי.איי



הפעם האחרונה בה התפרץ הר הגעש קנלאון הייתה בשנת 2016, כשהתפרצות שארכה 12 דקות התרחשה. לא דווח על נפגעים ונזק מועט בלבד נגרם לסביבת ההר.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו