"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
האם נדקרה - ובשארית כוחותיה מסרה את בתה לזרים: "עיזרו לה"
אוסטרליה מתאבלת על ששת הנרצחים במתקפת הדקירות ליד סידני • בין הקורבנות - אש גוד (38), שהגנה על בתה התינוקת, הארייט • אש מתה מפצעיה, בת התשעה החודשים עברה ניתוח ומצבה קשה
משטרה ושירותי ההצלה בזירת הדקירה, היום (שבת). צילום: אי.פי.אי

האם נדקרה - ובשארית כוחותיה מסרה את בתה לזרים: "עיזרו לה"

אוסטרליה מתאבלת על ששת הנרצחים במתקפת הדקירות ליד סידני • בין הקורבנות - אש גוד (38), שהגנה על בתה התינוקת, הארייט • אש מתה מפצעיה, בת התשעה החודשים עברה ניתוח ומצבה קשה

דוד ברון
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

אוסטרליה מתאבלת על ששת הנרצחים במתקפת הדקירות בקניון בפרוור של סידני – וסיפור אחד של אמא גיבורה תופס את תשומת הלב.

אש גוד (38) טיילה בקניון עם בתה הארייט בת התשעה החודשים, כאשר איתרע מזלן להיתקל בדוקר. הוא דקר את שתיהן והמשיך בדרכו. עדי ראייה סיפרו כי אש, שנפצעה קשות, הספיקה בשארית כוחותיה להעביר את התינוקת לידי זרים והתחננה שיצילו אותה.

רויטרס

שני הגברים, שקיבלו את התינוקת, שחזרו בשיחה עם ערוץ 9News: "היא העבירה אותה אלינו ואמרה 'בבקשה, עזרו, עזרו". השניים סיפרו כי השתמשו בבגדיהם כדי לעצור את הדימום של האישה עד להגעת הפרמדיקים. היא הוחשה לבית החולים סנט וינסנט במצב קריטי, אולם שם מתה מפצעיה.

גם הארייט נלקחה לבית החולים המלכותי לילדים ונותחה. מצבה קשה.

שעות אחדות לפני הדקירה, עוד הספיקה אש להעלות צילום שלה ושל בתה, ולכתוב: "תשעה חודשים בחוץ מול תשעה חודשים בפנים".

"היא הצילה את בתה היום", אמרה מגישת הערוץ סקאי ניוז לורה ג'ייס, שהייתה מיודדת עם אש. "היא הייתה נערה יפהפיה, חיצונית ופנימית. כל כך חכמה ואתלטית ונבונה".

כשהגישה את הידיעה המרה, ג'ייס לא הסתירה את רגשותיה. "אלה החדשות הגרועות מכל. לא הכרתי אחרים, אבל אותה כן".

משטרת ניו סאות' ויילס מסרה כיהדוקרמוכר לה ופעל לבד. ממצאי החקירה הראשונים לא העלו חשד לטרור.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...