"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
בשל גל חום ובצורת: שנגחאי החשיכה אתרים איקוניים בעיר
סין סובלת ממחסור חמור בחשמל בשל ירידה בתפוקת האנרגיה בתחנות כוח הידרו אלקטריות ועלייה בביקוש למיזוג אוויר שנגרמת מהחום הקיצוני • מפעלים גדולים כמו אפל ו-וולקסוואגן השביתו את פעילותם בשל המחסור
הרובע ההיסטורי של שנגחאי בלילה | צילום: משה שי

בשל גל חום ובצורת: שנגחאי החשיכה אתרים איקוניים בעיר

סין סובלת ממחסור חמור בחשמל בשל ירידה בתפוקת האנרגיה בתחנות כוח הידרו אלקטריות ועלייה בביקוש למיזוג אוויר שנגרמת מהחום הקיצוני • מפעלים גדולים כמו אפל ו-וולקסוואגן השביתו את פעילותם בשל המחסור

נטע בר
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

הבצורת הקשה שחווה סין בשבועות האחרונים פגעה בתחום ייצור שלא תמיד מקושר באופן ישיר לנזקי בצורות, יכול הפקת החשמל של סין. עיריית שנגחאי, המטרופולין הגדול במדינה, הודיעו היום (שני) כי מבנים איקוניים בעיר יוחשכו בשל המחסור בחשמל והרצון להשאיר אספקת חשמל סדירה לתשתיות החיוניות בעיר.


על פי הודעת העירייה, סדרת מבנים ומונומנטים באזור טיילת החוף ההיסטורית של העיר יוחשכו, בהם מגדלי אזור הבונד, סמל אייקוני של העיר הממוקמים לאורך הטיילת ובהם גורדי שחקים עתידניים ומונומנטים היסטוריים מעברה המשגשג של עיר המסחר.

רויטרס

מדובר בהחלטה סימלית בעיקרה שמגיעה לאחר ששכונות שונות ומתקני ייצור שונים בעיר סבלו מהפסקות חשמל יזומות בשל מחסור בתפוקת חשמל.
גם בחבל סצ'ואן הדרומי התרחשו הפסקות חשמל יזומות בקנה מידה גדול ומפעלי ייצור הממוקמים בחבל הארץ הגדול הפסיקו לגמרי את פעולתם בשל המחסור באנרגיה. בסצ'ואן נרשמו טמפרטורות של מעל 40 מעלות צלזיוס והחום הכבד הביא לגידול משמעותי בצריכת החשמל לצד צמצום בתפוקת החשמל בתחנות כוח הידרואלקטריות.

אגם יבש במחוז סצ'ואן בסין במהלך הבצורת במדינה,

בסין הוציאו בשבוע שעבר הרשויות אזהרת בצורת מיוחד המאפשרת הפעלת צעדי חירום בשל החום הכבד, ירידה במפלס הנהרות וצמצום גשמי קיץ בהם תלוי המגזר החקלאי ומשק האנרגיה של המדינה.

המחסור בחשמל פוגע במשק הייצור של המדינה בעלת הכלכלה השנייה בגודלה בעולם. מפעל וולקסווגן בעיר צ'נגדו, אחד ממפעלי הרכב הגדולים בעולם, השבית את פעולתו כבר כמה ימים ובינתיים לא נתקבל צפי מדויק לפתיחתו מחדש מובר בנזק כלכלי של מיליארדי דולרים עבור המשק הסיני. גם מפעל חברת "אפל" המחזיקה במתקני ייצור במחוז סצ'ואן הודיעה על הפסקת הייצור במפעליה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...