דובר לשכת הנשיאות המצרית פרסם היום (שלישי) הודעה רשמית שבה כתב כי "הנשיא עבד אל-פתח נפגש בשארם א-שייח' עם יורש העצר של אבו דאבי, השייח' מוחמד בן זאיד אל-נהיאן, וראש ממשלת ישראל נפתלי בנט". דובר הנשיאות ציין כי הפגישה עסקה בהתפתחויות בעולם ובמיוחד במה שקשור לתחום האנרגיה, יציבות השווקים, הביטחון התזונתי וחילופי השקפות בנוגע להתפתחויות האחרונות בעולם ובאזור.
מוקדם יותר, פורסם בעיתון "אל-ערבי אל-ג'דיד" המזוהה עם קטאר כי המגעים בין מצרים לישראל בתקופה האחרונה עסקו, בין היתר, גם בבקשה של קהיר מהצד הישראלי לחזור למלא תפקיד בתיווך מול ממשל ביידן. עוד דווח כי שני הצדדים התייעצו בדבר תיווך שלהם בין ארה"ב וסעודיה, על רקע המתיחות בין המדינות. בשנה שעברה ארה"ב הסירה את המיליציה החות'ית מרשימת ארגוני הטרור, וזו המשיכה במתקפות על מתקני נפט סעודיים. השבוע הודיעה סעודיה כי לא נושאת באחריות על מחסור באספקות הנפט לאור מתקפות החות'ים.
במהלך הביקור נפגש רה"מ בנט עם נשיא מצרים, עבד אל פתאח א-סיסי, ועם יורש העצר של אבו דאבי באיחוד האמירויות, שייח׳ מוחמד בן זאיד.
המנהיגים שוחחו על הקשרים בין שלוש המדינות ברקע ההתפתחויות האחרונות בעולם ובאיזור, ועל הדרכים לחיזוקם בכל המישורים.
זהו ביקורו השני של ראש הממשלה בנט במצרים, בה ביקר לראשונה בתפקידו בחודש ספטמבר אשתקד.
רה"מ בנט ימריא בקרוב לישראל, עם תום ביקורו המדיני במצרים. בשדה התעופה מלווה אותו נשיא מצרים, עבד אל פתאח א-סיסי.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו