תקיפה בסוריה | צילום: אי.אף.פי/ארכיון

דיווחים בסוריה: ישראל תקפה באזור קוניטרה

על פי הפרסומים, טילי קרקע-קרקע שוגרו לעבר עמדות צבאיות של משטר אסד • בשבוע שעבר דווח על תקיפת יעדים בסביבת דמשק

ישראל תקפה הלילה (אור ליום רביעי) באזור קוניטרה שבדרום סוריה, כך דיווחו כלי תקשורת ערביים.

גורם בצבא סוריה מסר לרשת סאנא כי בסביבות 12:30 בלילה לפנות בוקר, ישראל תקפה בכמה טילי קרקע-קרקע מרמת הגולן - עמדות בסביבות קוניטרה, מה שהוביל להרס במקום.

על פי דיווחים לבנוניים, התקיפה התמקדה בעמדה צבאית בקרבת כפר רוויחינה הקרוב לגבול עם רמת הגולן. כמו כן, דווח על שיגור טילי קרקע-קרקע מרמת הגולן לעבר יעדים באזור, השייכים לצבא אסד ולמיליציות האיראניות.

בשבוע שעבר דיווחה הטלוויזיה הסורית כי ישראל שיגרה טילי קרקע-קרקע מרמת הגולן לעבר עמדות צבאיות באזור דמשק. צבא סוריה הודה בכך שנגרם הרס במקום, אך לא פירט מעבר לכך.

באופוזיציה הסורית נטען כי מדובר בעמדות של הדיביזיה השביעית של צבא אסד, שלפחות באחת מהן חיזבאללה עושה שימוש לטובת ביסוס "חזית הגולן".

אתמול הצהיר שר החוץ הסורי, פייסל אל-מקדד, במסיבת עיתונאים יחד עם עמיתו הרוסי, סרגיי לברוב, כי משטר אסד יגיב לתקיפות המיוחסות לישראל "במוקדם או במאוחר". לברוב גינה את התקיפות של ישראל וטען כי הן מפרות החלטות מועצת הביטחון של האו"ם. 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...