"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

האיומים הצליחו: המערב נסוג מהדרישה לגנות את איראן

מדינות אירופה החליטו לוותר על גינוי טהרן במסגרת הסוכנות לאנרגיה אטומית • מקור דיפלומטי לרויטרס: "סימנים חיוביים מאיראן לגבי המו"מ"

,עודכן
נשיא איראן, חסן רוחאני // צילום: איי.אף.פי // נשיא איראן, חסן רוחאני // צילום: איי.אף.פי

לקראת חידוש המשא ומתן על הסכם הגרעין? בריטניה, גרמניה וצרפת החליטו היום (חמישי) לזנוח את המאמץ לגנות את איראן במסגרת הסוכנות הבינלאומית לאנרגיה אטומית והאומות המאוחדות, כך דיווחה סוכנות הידיעות רויטרס.

המדינות פעלו בגיבוי ארצות הברית להביא לגינוי של התנהלותה האחרונה של איראן בהפרת הסכם הגרעין עליו חתמה, בהחלטה של 35 המדינות החברות בחבר המנהלים של הסוכנות לאנרגיה אטומית. איראן איימה כי אם ההחלטה תתקבל, היא תגדיל את קצב העשרת האורניום ותבטל את ההבנות אליהן הגיעה עם הסוכנות בחודש שעבר.

ההחלטה לזנוח את הצעת ההחלטה נוסעת כנראה מתזוזה מסוימת בעמדתה של טהרן בנושא חידוש השיחות. מקור דיפלומטי בכיר בצרפת מסר לסוכנות הידיעות רויטרס. על פי המקור, טהרן שלחה "מסרים מעודדים" כי תסכים להשתתף בשיחות לא רשמיות על חזרתה של ארצות הברית להסכם הגרעין. "דברים מתקדמים בכיוון הנכון וקיבלנו מסרים חיוביים מאוד בשבוע האחרון ובמיוחד ביומיים האחרונים", אמר המקור.

יו"ר הסוכנות לאנרגיה אטומית, רפאל גרוסי, הודיע היום כי יבקר באיראן בתחילת חודש אפריל על מנת לקיים "שיחות טכניות" שמטרתן ללבן את הפרותיה של טהרן ולקבוע מסלול פעולה לשובה של איראן למתווה ההסכם. דוברות מזכירו המדינה המאריקנית פרסמה הצהרה קצרה בה נטען כי "איראן קיבלה הזדמנות שנייה לשתף פעולה עם הסוכנות הבינלאומית לאנרגיה אטומית. ארצות הברית תחשב מחדש את התנהלותה במסגרת חבר המנהלים של הסוכנות לפי מעשיה של איראן".

פקחי הסוכנות לאנרגיה אטומית באיראן // צילום: איי.פי
פקחי הסוכנות לאנרגיה אטומית באיראן // צילום: איי.פי

מי שבינתיים לא משדר באופן רשמי כל מסרים של פיוס היא איראן עצמה. נשיא איראן, חסן רוחאני, אמר הבוקר במהלך טקס של משרד הפנים כי ארצו לא תיכנס לכל משא ומתן חדש על מסגרת הסכם הגרעין. "הסוכנות הבינלאומית לאנרגיה אטומית אינה מקום למשחקים פוליטיים", אמר הנשיא האיראני.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר