"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X
לאחר הפגישה עם גנץ

אבו מאזן: "ישראל נוקטת במדיניות של טיהור אתני וטרור"

בנאום טלוויזיוני על רקע יום השנה לייסוד הפת"ח, השתלח יו"ר הרשות הפלשתינית בישראל • "הכיבוש הישראלי השנוא, מעמיק את מעשי הדיכוי והרדיפה נגד עמנו, בזיזת ארצנו ומשאבי הטבע שלנו, הסבלנות שלנו נגמרה", הוסיף

,עודכן
0השמעה
יו"ר הרשות הפלשתינית, אבו מאזן., צילום: איי.אף.פי

ימים אחדים לאחרפגישתו עם שר הביטחון בני גנץ, יו"ר הרשות הפלשתינית אבו מאזן התבטא היום (שישי) בחריפות נגד מדיניות ישראל.

בנאומו היום אמר אבו מאזן כי יום השנה לייסוד הפת"ח "בא בנסיבות קשה כתוצאה מהסך הכיבוש הישראלי השנוא, שמעמיק את מעשי הדיכוי והרדיפה נגד עמנו, בזיזת ארצנו ומשאבי הטבע שלנו, וחניקת הכלכלה והחרמת כספי המסים שלנו".

עוד טען אבו מאזן כי ישראל "מגבילה את החופש של עמנו ונוקטת במדיניות של אפליה גזעית, טיהור אתני וטרור מאורגן שאנחנו דוחים".

בנאום, ששודר בטלוויזיה הפלשתינית, הוסיף יו"ר הרשות הפלשתינית כי "הסבלנות שלנו נגמרה במציאות הקשה שעמנו חי מזה קרוב לשמונה עשורים. לעולם לא נקבל את המעשים השיטתיים של הכיבוש הישראלי לשינוי האופי והזהות של העיר ירושלים והמתקפה על המקומות הקדושים, ובמיוחד במסגד אל-אקצא, בכנסיית הקבר ובמסגד איברהים בחברון".

בהמשך נאומו, אבו מאזן שיבח את "עמידתם האיתנה של האסירים על הקרבתם מול הכיבוש". הוא הוסיף: "לעולם לא נוותר עליכם, שהרי מאבקכם הוא אות גבורה המעיד על הקרבתכם בהגנה על מולדתכם ועמכם". אבו מאזן גם ציין את זכרו של יאסר ערפאת ושל "כל השהידים שלנו שנהרגו בהגנה על פלשתין, על העם, על הסוגיה ועל ההחלטה הלאומית העצמאית".

לצד דברים אלה, אמר יו"ר הרשות הפלשתינית: "אנחנו מושיטים את ידינו לעשיית שלום צודק וכולל במסגרת ועידה בינלאומית שתתקיים בהתאם להחלטות הבינלאומיות ובחסות הקוורטט, במטרה לסיים את הכיבוש של אדמת מדינת פלשתין ובירתה ירושלים".

לדברי אבו מאזן, הרשות דוחה את המדיניות של ישראל שכוללת את "פעולות הריסת הבתים, החרמת האדמות וסילוק בני עמנו מבתיהם בשייח' ג'ראח ובסילוואן, עקירת עצי זית, שריפת השדות, ההתעללות באסירים בבתי הכלא, אי העברת גופות השהידים שלנו והמשך המצור על רצועת עזה זה שנים ארוכות".

אבו מאזן אמר את הדברים לאחר שרק ביום שלישי האחרון נועד עם שר הביטחון במשך כשעתיים וחצי, ובה הם דנו בסוגיות ביטחוניות ואזרחיות. על פי הודעת שר הביטחון לאחר הפגישה, הוא עדכן את יו"ר הרשות הפלשתינית כי בכוונתו לקדם צעדים בוני אמון בתחום הכלכלי והאזרחי, כפי שסוכםבפגישתם הקודמת. כמו כן, גנץ הדגיש את האינטרס המשותף בחיזוק התיאום הביטחוני ומניעת טרור ואלימות.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר