שגריר איראן בתימן מת מנגיף הקורונה

חסן אירלו נדבק בזמן שליחותו בתימן • הוא הוטס לטיפול באיראן אחרי תיווך של עיראק ועומאן • בשבועות האחרונים הסעודים מגבירים את התקיפות בעיר צנעא שבשליטת החות'ים

השגריר האיראני, חסן אירלו, צילום: רויטרס

משרד החוץ האיראני הודיע היום (שלישי) על מותו של שגריר איראן בתימן, חסן אירלו, בעקבות סיבוך של מחלת הקורונה.

דובר משרד החוץ האיראני אמר כי השגריר האיראני נדבק בזמן שליחותו בתימן. חסן אירלו היה חבר במשמרות המהפכה, ונשלח לתימן לפני כשנה וחצי.

הדובר האיראני ציין כי הבכיר חזר לטיפול רפואי רק לאחר שיתוף פעולה מאוחר עם כמה מדינות. בכך רמז הדובר לעיכוב אפשרי של סעודיה, המטילה סגר אווירי על תימן. לטענתו, אף שהבכיר האיראני עבר את כל הטיפולים הרפואיים הדרושים, הוא מת היום בבוקר.

על רקע זה, דובר המיליציה של החות'ית, מוחמד עבד אל-סלאם, הביע תנחומים על מותו של הבכיר האיראני אירלו. על פי פרסום בסוכנות הידיעות אי.פי, הבכיר האיראני הוטס לטיפול באיראן אחרי תיווך של עיראק ועומאן.

חסן אירלו, צילום: רויטרס

בשבוע שעבר, פורסם בעיתון האמריקני "וול סטריט ג'ורנל" כי החות'ים ביקשו מסעודיה לאפשר לשליח האיראני לחזור למדינתו. לפי הפרסום, הבקשה התפרשה כמתיחות בין איראן למיליציה. בתוך כך, בשבועות האחרונים הקואליציה הסעודית מגבירה את תקיפותיה בעיר צנעא שבשליטת החות'ים.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר