"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

תורים ללחם ואינפלציה דוהרת: הכלכלה הטורקית התרסקה והעם משלם את המחיר

גם ניסיון של הבנק המרכזי להתערב לא הצליח לעצור את פיחות המטבע • "החסכונות שלנו נעלמים וכוח הקנייה שלנו נשחק", מתלוננים תושבי איסטנבול • אזרחים מתוסכלים עומדים בתור עבור מצרכי יסוד, אך ארדואן נותר עיקש בעמדתו

, עודכן
0השמעה
המתנה בתור ללחם באיסטנבול ,
המתנה בתור ללחם באיסטנבול

המראות שניבטים מהרשתות החברתיות בטורקיה קורעים לב: מאות אזרחים עומדים בקור המקפיא של נובמבר בערים הגדולות בהמתנה לרכוש לחם במחיר מוזל, לאחר שמחיר הלחם קפץ בעשרות אחוזים בשל האינפלציה האדירה במדינה.

היום, לראשונה מזה, שבועות, הלירה הטורקית רשמה עלייה קלה לאחר שהבנק המרכזי של טורקיה התערב באופן ישיר ומכר עסקאות, אך מיד לאחר מכן נרשמה שוב ירידה בערך המטבע. ערכה של הלירה הטורקית ירדה ב-47 אחוזים מאז תחילת השנה וערכה עומד כעת על 14 לירות לדולר אחד.

הירידה בערך הלירה שחקה את כוח הקנייה של הציבור הטורקי, שיותר מ-40 אחוזים ממנו משתכרים קרוב לשכר המינימום, העומד על פחות מ-300 דולרים בחודש. הפרדוקס הוא שבעוד כוח הקנייה של הציבור נשק ומתפורר, הכלכלה הטורקית דווקא צומחת. ברבעון האחרון רשמה טורקיה צמיחה של 7.3 אחוזים, אך למיליוני הטורקים שחיים קרוב מידי לקו העוני, זה לא משנה.

"כוח הקנייה שלנו צנח, לכסף ולחסכונות שלנו אין ערך יותר", מספר ל"ניו יורק טיימס" נקלה סזק, בנקאי בדימוס בן 80 מאיסטנבול. גם הסוחרים נפגעו אנושות מהמצב הכלכלי המחפיר. "לא מכרתי שום דבר הבוקר. כל האזור נטוש במהלך סוף השבוע וזה מאה אחוז בגלל הצניחה של הלירה מול הדולר", מספר לעיתון האמריקני אסומן אקוס, בעל חנות בגדים ברחוב מסחר באיסטנבול.

מפגינים עצורים בהפגנה באיסטנבול, צילום: איי.פי

ארדואן עצמו נותר איתן בעמדותיו כי אין להעלות את שיעור הריבית הנמוך במדינה, שיעור ריבית שהביא לקריסת ערך המטבע. "כמו תמיד אני נותרתי בדעה כי אין להעלות את הריבית. הכלכלה שלנו צומחת ובקרוב נראה עסקאות גדולות שיכניסו כסף רב ומקומו תעבודה לכלכלה הטורקית", התעקש ארדואן בראיון לכלי התקשורת המקומיים אתמול.

אך על אף עמדתו הבלתי מתפשרת, ארדואן נפגע באופן קשה בסקרים האחרונים והתמיכה בו נמצאת בשפל של שני עשורים. הקושי הכלכלי מכרסם בבסיס התמיכה שלו, השכבות החלשות במדינה, הן שנפגעו באופן הקשה ביותר במשבר, מעשה ידיו של הנשיא הסמכותני. סקרים שונים שפורסמו במדינה מראים כי הנשיא הטורקי מפסיד בבחירות ישירות מול כל המועמדים המרכזיים של האופוזיציה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר