ע"פ פרסומים זרים, ישראל פתחה במלחמת סייבר נגד איראן ועיכבה משמעותית את תוכנית הגרעין | צילום: צילום: אי.פי.אי

מזכ"ל סבא"א: "חוששים שאיראן תשיג יכולות גרעיניות דומות לצפון קוריאה"

רפאל גרוסי אמר לרשת NBC: "הפיקוח על תוכנית הגרעין של טהרן כבר אינו מוחלט" • על שר החוץ האיראני, אמיר עבדולחיאן: "מעולם לא דיברנו" • ועל האפשרות שטהרן תשיג יכולות גרעיניות צבאיות: "עדיין אין לכך אינדיקציה"

מאז תחילת כהונתו כנשיא איראן של "התליין מטהרן" אברהים ראיסי, ממשל ביידן מנסה בכל דרך להשיב את איראן לשולחן המו"מ בנוגע להסכם הגרעין - אך ללא הועיל. והיום (ראשון), מזכ"ל הסוכנות הבינלאומית לאנרגיה אטומית רפאל גרוסי, הודה בראיון לרשת NBC האמריקנית עד כמה המצב החמור. "הפיקוח על תוכנית הגרעין האיראנית כבר אינו מוחלט", אמר גרוסי שהוסיף כי "העולם לעולם לא יוכל לשחזר את התמונה של מה שהאיראנים כבר עשו".

מזכ"ל סבא"א ציין כי אמנם איראן אפשרה לפקחי סבא"א להפעיל מחדש את מצלמות המעקב במתקני הגרעין, אך הודה שמתקן אחד פועל ללא פיקוח כלל. מדובר במתקן שמייצר חלקים לצנטריפוגות בכראג' שבפרברי טהרן, ולפי טענות איראן, "ישראל גרמה לפיצוץ בו" בחודש יוני. "ללא גישה אליו, המעקב אינו שלם". 

נשיא איראן החדש%2C איברהים ראיסי

לדבריו, מאז בחירתו של ראיסי לנשיא איראן ביוני, הוא לא הצליח "לשחזר את טיב השיח שהיה לי עם ממשלת איראן קודם לכן. לא שוחחתי מעולם עם שר החוץ אמיר עבדולחיאן. אני מקווה שתהיה הזדמנות להיפגש איתו בקרוב כי זה חשוב מאוד. כך היה בעבר וכך צריך להיות כעת".

גרוסי אף התייחס בראיון ב-NBC לאפשרות שאיראן תשיג יכולות גרעיניות צבאיות. "אין אינדיקציה לכך שאיראן כרגע רצה לפצצה", אמר גרוסי שהוסיף כי "די לעולם להביט בצפון קוריאה בכדי להבין מה מוטל על כף המאזניים". כזכור, לפיונגיאנג יש עשרות, אם לא מאות, ראשי קרב גרעיניים. "מקרה צפון קוריאה צריך להוות תזכורת עבורנו מה עלול לקרות אם המאמצים הדיפלומטיים ייכשלו", המשיך מזכ"ל סבא"א, "זו דוגמא ברורה. אם הדיפלומטיה תיכשל, ייתכן שהעולם יתמודד עם סיטואציה שתהיה בעלת השפעה פוליטית אדירה על המזרח התיכון ומחוצה לו".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...