שגריר ישראל באזרבייג'ן, ג'ורג' דיק

שגריר איראן בבאקו: "אזרבייג'ן ופלשתין יישארו אסלאמיות לעד"

עבאס מוסאווי ענה לשגריר הישראלי ג'ורג' דיק, לאחר שהאחרון טען כי איראן רודפת אחרי מיעוטים דתיים ואתניים • "החלומות של הציונות באזור הזה לעולם לא יתממשו"

ממתיחות צבאית – ל"מלחמת ציוצים": שגריר איראן בבאקו, עבאס מוסאווי, שקולו נדם בימים האחרונים - החליט היום (שישי) לענות לשגריר הישראלי ג'ורג' דיק. "יש לנו כבוד מיוחד ליהודים, לנוצרים ולבני יתר הדתות", טען האיראני שהמרחק בין הלשכות שלו לזו של דיק בבאקו הוא כ-2.5 ק"מ בלבד. הוא הוסיף: "אנחנו בטוחים שהרפובליקה של אזרבייג'ן ופלשתין יישארו אסלאמיות לעד. החלומות של הציונות באזור הזה לעולם לא יתממשו".

דבריו מהווים תגובה לציוץ וסרטון שפרסם אתמול דיק, שנחשב לאחד הדיפלומטים הזרים הבולטים ביותר בבאקו. "בעת שבה איראן רודפת אחרי מיעוטים דתיים ואתניים ופוגעת ביהודים במדינות אחרות", אמר השגריר הישראלי בעת ביקור עם השגריר האמריקני בקהילת יהודי ההרים בגובה, "אנחנו, ישראל, ארה"ב ואזרבייג'ן – משקיעות בגיוון ובסובלנות".

דבריו הובילו לזעם של הלובי הארמני בעולם ככלל ובארה"ב בפרט. מי שיצא להגנת מדינת ישראל והשגריר דיק, הוא שגריר אזרבייג'ן בבריטניה, אלין סוליימאנוב. "קיצונים ארמנים תוקפים שוב את השגריר הישראלי ג'ורג' דיק, לאחר שדיבר על סובלנות ועל שותפויות", אמר סוליימאנוב. "קיצוניות אתנית ואנטישמיות, שנפוצות בארמניה, לא מועילות לאף אחד".

בצל המתיחות האזורית, שר ההגנה של ארמניה, ארשאק קראפטיאן, אירח היום לפגישה את השגריר האיראני בירבאן, בדחשאן זוחורי. דמות מעניינת שנכחה בפגישה היא הנספח הצבאי האיראני בארמניה, קולונל בחמאן סאדגין.

פגשית שר ההגנה של ארמניה עם השגריר האיראני,

במהלך הפגישה, שר ההגנה הארמני סקר את השגריר האיראני על המצב בדרום הקווקז, והדגיש את "חשיבות איראן בשמירה על הביטחון באזור". כל זאת, לאחר שבכירים איראנים רבים שלחו איומים במהלך השבוע האחרון לעבר באקו – על רקע שיתוף הפעולה האסטרטגי של אזרבייג'ן עם ישראל.

מפגן הכוחנות של צבא איראן ושל משמרות המהפכה לא התקבל בהבנה על ידי האזרים האיראנים, שמונים כ-17 מיליון איש ומתגוררים במחוזות שגובלים ברפובליקה של אזרבייג'ן. הם ריססו כתובות גרפיטי שבהן נכתב, בין השאר: "תחי הרפובליקה של אזרבייג'ן"; "קומי אזרבייג'ן"; וכן, "האומה של דרום אזרבייג'ן עם צבא אזרבייג'ן".

כתובות הגרפיטי באזרבייג'ן,

בתוך כך, בזמן שהאיראנים מקיימים את התרגיל הצבאי שלהם סמוך לרפובליקה האוטונומית של נחצ'יבאן, במובלעת עצמה מבקר היום סגן שר ההגנה הטורקי, מוחסן דרה. הוא נועד עם יו"ר המועצה העליונה של נחצ'יבאן, ואסיף טליבוב, במה שנראה כגיבוי לאזרבייג'ן וכמסר ישיר לאיראן.

סגן שר ההגנה הטורקי נועד עם יו"ר המועצה העליונה של נחצ'יבאן,

השניים דנו על שיתוף הפעולה הצבאי בין אזרבייג'ן לבין טורקיה. סגן שר ההגנה הטורקי הדגיש כי "הרפובליקה האוטונומית של נחצ'יבאן היא בעלת חשיבות אסטרטגית וגיאוגרגפית רבה".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...