הכאוס באפגניסטן לאחר פינוי הכוחות האמריקניים: מזכיר המדינה האמריקני אנתוני בלינקן אמר היום (שלישי) כי לוושינגטון ידוע על כ-100 אזרחי ארה"ב שממתינים במאזר-י שריף, העיר הרביעית בגודלה באפגניסטן, לחילוצם מהמדינה – כך פורסם בסוכנות הידיעות רויטרס.
בלינקן התייחס לנעשה באפגינסטן במהלך מסיבת עיתונאים משותפת עם שר החוץ הקטארי בדוחא. לדברי מזכיר המדינה, גורמים בטליבאן מסרו לארה"ב כי יאפשרו לבעלי מסמכי נסיעה לצאת בחופשיות מאפגניסטן. שר החוץ של קטאר, שייח' מוחמד בן עבדולרחמן אל-ת'אני, הוסיף כי בממשלתו מקווים ששדה התעופה בקאבול ישוב לפעול בימים הקרובים, אך ציין כי טרם הושגה הסכמה כיצד לנהל אותו.
טרם הנסיגה האמריקנית פונו מאפגניסטן יותר מ-120 אלף זרים ואפגנים בסיכון. כעת, לאחר השתלטות הטליבאן על חלקים נרחבים במדינה, אפגניסטן נמצאת תחת משבר הומניטרי חריף ומי שנותרו בה נמצאים בסכנה ממשית.
במשרד לתיאום עניינים הומניטריים באו"ם התייחסו לקריסה באפגניסטן והדגישו כי קיים מחסור חמור במזון, סיוע בריאותי ובשירותים בסיסיים. באו"ם קראו לגיוס תרומות לקראת ועידת הסיוע הבינלאומית לאפגניסטן שמתוכננת ל-13 בספטמבר.
בתוך כך, ברויטרס דווח כי חמושים מהטליבאן פיזרו מפגינים בבירה קאבול על ידי ירי באוויר. בסרטונים שהופצו ברשתות תועדו עשרות בני אדם נמלטים ממטחי ירי, אולם לא דווח עד כה על נפגעים.
על פי הדיווח, מאות המפגינים, שמחו על התערבות פקיסטנית בענייני אפגניסטן, צעקו "יחי ההתנגדות" ו"פקיסטן, צאי מאפגניסטן".
ولایت پنجشیر آخرین لانهء دشمن مزدور نیز به گونه کامل فتح گردید https://t.co/95ySJ5ppo6 pic.twitter.com/CCWKFt0zsb
— Zabihullah (..ذبـــــیح الله م ) (@Zabehulah_M33) September 6, 2021
ההפגנות באפגניסטן נגד הטליבאן מתקיימות לצד דיווחים על השתלטות הארגון על מחוז פנג'שיר, לאחר ימים של לחימה מול אנשי חזית ההתנגדות הלאומית של אפגניסטן. דובר טליבאן, זביחוללה מוג'אהיד, הכריז בטוויטר: "מחוז פנג'שיר, המעוז האחרון של האויב, נכבש לחלוטין".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו