"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

מבוקש על ידי האינטרפול ימונה לשר הפנים של איראן

שר ההגנה לשעבר אחמד וחידי, שהיה מעורב בפיגוע נגד בניין הקהילה היהודית בבואנוס איירס בשנת 1994, מבוקש גם בארגנטינה • בעבר הגיע לביקור בבוליביה ועורר את זעמם של הארגנטינאים • משרד החוץ: "על הקהילה הבינ"ל להוקיע את המינוי"

,עודכן
0השמעה
אחמד וחידי, צילום: איי.אף.פי

הגנרל אחמד וחידי, שר הפנים המיועד של איראן מבוקש על ידי ארגנטינה ואינטרפול בשל מעורבותו בפיגוע נגד בניין הקהילה היהודית של ארגנטינה ב-1994. זהו לא התפקיד הראשון של וחידי בממשלה של איראן ובעבר הוא שימש כשר ההגנה בתקופת נשיאותו של מחמוד אחמדינג'אד בין השנים 2009-2013.

מינוי שרי הקבינט טרם אושר ב"מג'לס" (הפרלמנט האיראני) המינוי הצפוי מעורר מחלוקת ודרכו ניתן לקבל מושג מסויים אודות הקו האידיאולוגי שיוביל מחליפו של חסן רוחאני במדינתו. מחוץ לישראל ובמערב עוקבים בדריכות אחר ההתפתחויות באיראן ובעיקר בארגנטינה, מדינה שספגה שני פיגועים בשנות ה-90 נגד שגרירות ישראל בבואנוס איירס (1992) ונגד בניין הקהילה היהודית אמיה ב-1994.

הפיגוע בשגרירות ישראל בארגנטינה בשנת 1994,אי.פי.איי

כותרות העיתונים הבוקר בבירה הארגנטינאית דיווחו בהרחבה על מינויו הצפוי של איש משמרות המהפכה וחידי. "הנשיא החדש של איראן מינה בתור שר הפנים איש אשר מואשם בפיגוע באמי"א", כתב אתר החדשות הדיגיטלי Infobae.com, הנקרא ביותר בעולם דובר הספרדית. "הגנרל אחמד וחידי מונה בתקפיד מפתח", הוסיף עיתון "קלארין".

בתוך כך, במשרד החוץ הגיבו למינוי המסתמן: "שר הפנים החדש של איראן וואחידי הוא פושע המבוקש על ידי האינטרפול כאחראי לרציחתם של 85 בני אדם בפיגוע המזעזע באמי"א, בנין הקהילה היהודית בבואנוס איירס. על הקהילה הבינ"ל להוקיע מינוי מביש זה. אלו הם הפנים של ממשלת הטרור החדשה באיראן: הנשיא ראיסי, 'הקצב מטהרן', אחראי לרצח של אלפי איראנים והשרים אחראים לרציחתם של אנשים בעולם כולו".

כזכור, כחלק מהחקירה של הפיגוע שגבה 85 קורבנות וכ-300 פצועים, השלטונות בארגנטינה דרשו ב-2007 את הסגרתם של שישה חשודים במעורבות למעשה ואחד מהם היה וחידי שמאוחר יותר מונה לשר ההגנה. בעקבות זאת, האינטרפול הוציא צו אדום שמשמעותו עיכוב לטובת הסגרה נגד אותם החשודים.

נשיא איראן ראיסי,

עם זאת, מאז לא קרה דבר. עדות לכך התרחשה ב-2011 כאשר וחידי בעצמו נסע לבוליביה ונפגש עם בכירים בממשל, ביניהם הנשיא דאז אבו מוראלס וכל זאת כאמור למרות צו מעצר בינלאומי נגדו. לאחר מחאה של ארגנטינה, בוליביה "התנצלה" ווחידי גורש.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר