בלבנון טוענים: הצלחנו ללכוד משתף פעולה עם ישראל

על פי המינהל לביטחון פנים במדינה, המשת"פ נעצר ב-30 ביוני והודה בחקירתו כי שלח הודעות לסוכנויות מודיעין בישראל וביקש לעבוד עבורן • עוד טוענים הלבנונים כי הוא אף ניסה ליצור קשר עם הצבא הישראלי • בתוך כך - צה"ל הודיע: רחפן ישראלי נפל בשטח לבנון, אין חשש לדליפת מידע

גבול לבנון-ישראל  , צילום: גיל אליהו-ג׳יני
גבול לבנון-ישראל , צילום: צילום: גיל אליהו-ג׳יני

מינהל ביטחון הפנים הלבנוני הודיע הבוקר (שישי) כי הצליח ללכוד לכאורה משתף פעולה עם ישראל במערב מחוז בקאע. מ.י, כפי שכינו אותו בהודעה מטעמם, הוא יליד שנת 1990 ונעצר כבר ב-30 ביוני. 

לפי הלבנונים, הוא הודה בחקירתו כי בשנת 2019 שלח כמה הודעות דואר אלקטרוני לסוכנויות מודיעין בישראל - וביקש לעבוד עבורן. לאחר מכן, מפעיל יצר איתו קשר, הציע לו לעבוד עם ישראל בתמורה לשכר, והוא הסכים. המפעיל ביקש ממנו לאסוף מידע בנושא מסויים, והוא אכן עמד במשימה.

במדינה טוענים גם כי הוא ניסה ליצור קשר עם צה"ל ולעבוד איתם. מחוז בקאע, שגובל בסוריה במזרח, מהווה חלק משמעותי בתעשיית דיוק הטילים של חיזבאללה. מעבר לכך, דרכו מועברים לוחמי חיזבאללה רבים לסוריה לטובת האינטרסים של אסד, ובו גם דואג ארגון הטרור לגדל קנאביס כמקור פרנסה לפעילות הטרור שלו.

בתוך כך, צה"ל אישר הבוקר כי במהלך פעילות שגרתית נפל רחפן צה"לי בשטח לבנון בעקבות תקלה טכנית. עוד ציינו כי אין חשש לדלף מידע.

השתתפה בהכנת הידיעה: לילך שובל.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר