דובר ארגון הטרור חמאס חאזם קאסם קרא היום ל"פעולה נרחבת ומשפיעה" של כל הפלסטינים בחו"ל ל"מלחמה המסלימה בעזה".
הדובר בעזה הוסיף: "כי זה לא נתפס שהפעולה בחו"ל ברמה (הנמוכה) הזו למרות הנוכחות הגדולה של פלסטינים בבירות רבות".
בהמשך לכך, הוא קרא לנציגויות ולמנהיגים של פלגים פלסטיניים בחו"ל "לפתוח בקמפיין רציני כדי ללחוץ על כל הגורמים לעצירת המלחמה ולתמיכה בעזה".
בחמאס התלוננו בימים האחרונים כי ישראל ממשיכה לתקוף מחבלים באזורי אוהלים של מפונים ובשכונות מגורים. ארגון הטרור התלונן כי הפסקת האש מופרת, וקרא למתווכים להתערב.
במקביל, על רקע רצף החיסולים בעזה, מנגנון ביטחון הפנים של חמאס מגביר את אזהרותיו למחבלים ומחדד את נהלי האבטחה. על פי ההנחיות האחרונות בארגון הטרור, מחבלי חמאס התבקשו לא לנוע בהתקהלויות ברחובות מחשש שיזהו אותם באמצעות משתפי פעולה, מכשירי ריגול או כלי טיס.
מעבר לכך, במנגנון של חמאס מזהירים ממסרונים שנשלחים כביכול מהמודיעין הישראלי, וכוללים "קישורים וקודים מזויפים". עוד קראו במנגנון לנהוג בערנות בזמן פעילות מוגברת של רחפני סיור ולהעריך את הסיכונים הפוטנציאליים.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
