דיווח: ארה"ב מצמצמת את נוכחות כוחותיה בבסיסים במזרח התיכון

על רקע המתיחות האזורית והחשש מהתחדשות העימות עם איראן, רשת NBC מדווחת כי וושינגטון מצמצמת בהדרגה את נוכחותה הצבאית בחלק מהבסיסים באזור, בהם בירדן ובקטאר • המהלך מתרחש לאחר חודשים שבהם בסיסים אמריקניים ספגו תקיפות

כוחות צבא אמריקניים במזה"ת , אי.פי
כוחות צבא אמריקניים במזה"ת | צילום: אי.פי

ארצות הברית מצמצמת בהדרגה את נוכחות כוחותיה הצבאיים בחלק מהבסיסים במזרח התיכון, בהם בירדן ובקטאר, כך לפי דיווח ברשת NBC News. המהלך מתרחש על רקע המתיחות הביטחונית באזור והחשש מהסלמה נוספת בעימות מול איראן.

רשתות חברתיות

הצמצום בנוכחות האמריקנית מגיע לאחר חודשים שבהם כוחות ומתקנים צבאיים של ארה"ב באזור היו חשופים למתקפות טילים וכטב"מים. הפגיעות בבסיסים עוררו בוושינגטון דיון מחודש בשאלה כיצד יש לפרוס את הכוחות האמריקניים במזרח התיכון, ואילו מתקנים יוכלו להמשיך לשמש את הצבא בתנאים הביטחוניים הנוכחיים.

באוגוסט דיווח ה"וושינגטון פוסט" כי הפנטגון בוחן אפשרות לצמצם את הנוכחות הצבאית האמריקנית במפרץ הפרסי, בין היתר בעקבות הנזק שנגרם למתקנים במהלך המלחמה עם איראן. לפי הדיווח, נבחנו גם אפשרויות להעברת כוחות מערבה, לאזורים בטוחים יותר יחסית, ובהם ירדן וישראל. 

בתוך כך, ב"היום" פורסם כי ארצות הברית נערכת להורות על עזיבה של חלק מאנשי הצוות ובני משפחותיהם המוצבים בשגרירויותיה באזור המפרץ, על רקע החשש מחידוש הלחימה באזור. כך מסרו שלושה גורמים אמריקניים לסוכנות הידיעות רויטרס.

לפי שניים מהגורמים, המהלך נובע מחשש לחידוש מעשי האיבה, ובפרט לעימות מחודש עם המיליציה החות'ית בתימן, הנתמכת בידי איראן.

סוכנות הידיעות הצרפתית AFP פרסמה כי השגרירויות האמריקניות בירדן, סעודיה, איחוד האמירויות, קטאר ובחריין קיבלו את ההוראה. 

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר