קטאר, טורקיה, פקיסטן ואינדונזיה: הברית הביטחונית בעולם המוסלמי

משרד ההגנה הקטארי הודיע כי ארבע המדינות חתמו על מזכר הבנות בשם "באדר" לשיתוף פעולה בתעשיות הביטחוניות • בטקס נכחו שרי ההגנה של קטאר, טורקיה ופקיסטן וסגן שר ההגנה של אינדונזיה • לפי ההודעה, המטרה היא לחזק את שיתוף הפעולה בייצור הביטחוני, את ההכשרה הטכנית ואת המחקר והפיתוח

נשיא טורקיה, רג'פ טאיפ ארדואן, ואמיר קטאר, השייח' תמים בן חמד אאל ת'אני, בפגישתם באנקרה בדצמבר 2024 , EPA
נשיא טורקיה, רג'פ טאיפ ארדואן, ואמיר קטאר, השייח' תמים בן חמד אאל ת'אני, בפגישתם באנקרה בדצמבר 2024 | צילום: EPA

משרד ההגנה הקטארי הודיע היום (רביעי) כי חתם על מזכר הבנות בשם "באדר" לשיתוף פעולה בתעשיות הביטחוניות עם טורקיה, אינדונזיה ופקיסטן.

על פי ההודעה, המהלך משקף את המחויבות לחיזוק שיתוף הפעולה בין המדינות ופיתוח השותפויות האסטרטגיות. מזכר ההבנות נחתם בין משרדי ההגנה של המדינות והגורמים הרלוונטיים.

בטקס נכחו שר ההגנה הקטארי סעוד אל-ת'אני, שר ההגנה הפקיסטני ח'וואג'ה אסף, שר ההגנה הטורקי ישאר גולר, וסגן שר ההגנה של אינדונזיה יוסוף ג'והארי.

על פי מזכר ההבנות, המטרה היא לטפח את שיתוף הפעולה בייצור הביטחוני, לשפר את יכולות ההגנה של ארבע המדינות, ולחזק את ההכשרה הטכנית ואת תחומי המחקר והפיתוח.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר