"לחדש את הפעולה למען ירושלים ואל־אקצא" - המסרים המדאיגים מכנס חמאס וחיזבאללה

עכרמה סברי, שמשפטו נפתח בחודש מאי בגין עבירות הסתה ותמיכה בטרור, השתתף באירוע מקוון שבו נשא דברים בכיר חמאס • ח'אלד משעל דיבר על המאבק למען הר הבית ואמר כי הוא כולל "כסף, פעילות עממית - וגם את הדם" • בארגון "לך ירושלים" קראו לרשויות הביטחון ואכיפת החוק להתייחס לדברים בחומרה

ח'אלד משעל , REUTERS
ח'אלד משעל | צילום: REUTERS

בכנס מקוון שנערך אתמול (שבת) תחת הכותרת "תמיכה באל־אקצא מול התוקפנות", השתתף השייח׳ עכרמה סברי, אשר במאי האחרון נפתח משפטו בגין עבירות הסתה ותמיכה בטרור. באותו הכנס השתתפו גם ח׳אלד משעל, מבכירי הנהגת חמאס בחו״ל, ונציגים נוספים המזוהים עם חמאס וחיזבאללה.

השייח׳ עכרמה סברי קורא לא להישמע להוראות המשטרה בהר הבית // רשתות ערביות

במהלך הכנס אמר משעל כי "אנו עדיין נמצאים בצל המבול. פעלנו למענו פעולה גדולה, ואנו רוצים לחדש אותה למען ירושלים ואל־אקצא". בהמשך הוסיף: "השמן שאנו שולחים כדי להדליק את מנורות אל־אקצא כולל כסף, עבודת צדקה, שיקום, פעילות עממית - והוא כולל גם את הדם".

כזכור, בכתב האישום שהוגש נגד סברי נכתב כי הוא "פרסם דברי שבח, אהדה, עידוד, תמיכה או הזדהות עם מעשי טרור, ועל פי תוכנו של הפרסום והנסיבות שבהן פורסם יש אפשרות ממשית שיביא לעשיית מעשה טרור".

בין היתר צוטטו בכתב האישום דברים שאמר למשפחות מחבלים: "הם בגן עדן, אינשאללה, והמלאכים מקבלים את פניהם. אנו מדגישים את אחדות עמנו מהים לנהר ומבקשים רחמים על השהידים".

השייח עכרמה סברי (ארכיון) | צילום: ללא קרדיט

לדברי מאור צמח, יו״ר ארגון "לך ירושלים", מדובר בתופעה שעל מדינת ישראל לגדוע. "דבריו של ח׳אלד משעל חמורים ביותר ואסור למדינת ישראל להתייחס אליהם כאל עוד הצהרה פוליטית. כאשר מנהיג חמאס מדבר על חידוש ה׳מבול׳ ומכניס את הדם לשיח סביב ירושלים ואל־אקצא, מדובר באמירות המחייבות בחינה ותגובה של גורמי הביטחון ואכיפת החוק", אמר.

צמח הוסיף כי "חמור לא פחות הוא ההרכב של הכנס: משעל הופיע לצד עכרמה סברי, מראשי דרשני אל־אקצא, אשר הוגש נגדו כתב אישום בגין הסתה, ולצד נציגים המזוהים עם חיזבאללה וחמאס. זהו חיבור בין גורמים המקדמים מסרים של הסתה ותמיכה בטרור, העלולים ללבות את המתיחות סביב ירושלים".

לדבריו, "ישראל חייבת לקחת את דבריו של משעל ברצינות ולפעול נגדו בכל הכלים החוקיים והביטחוניים העומדים לרשותה, וכך גם באשר לסברי".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר