טהרן מצמצמת את כוחו של נעים קאסם: ומי הקצין שקודם על חשבונו

לפי דיווחים בלבנון, באיראן לא מרוצים מתפקוד מזכ"ל חיזבאללה, צמצמו את סמכויותיו בתיקים רגישים והעניקו תפקיד מרכזי יותר בקבלת ההחלטות לקצין במשמרות המהפכה • במקביל, מצרים מנסה לתווך בין ארגון הטרור לנשיא לבנון

נעים קאסם מזכ"ל חיזבאללה | צילום: רויטרס

מקורות לבנוניים המעורים במצב בדרום לבנון אמרו הבוקר כי "חיזבאללה לא יודע בדיוק מתי יחל הסבב הבא, אבל מעלה את מוכנותו ככל שעולה המתיחות בין ארה"ב לאיראן".

תיעוד%3A כוחות צה"ל והמנהרות שהושמדו בעל טאהר בלבנון %2F%2F דובר צה"ל

לפי המקורות בעיתון הלבנוני "א-דיאר", חיזבאללה שומר על יכולות לצורך עימות עם כל השלכה אפשרית של חידוש המלחמה מצד ארה"ב וישראל נגד איראן, וזאת על רקע ציפיות להתרחבותה בכל אזור המזרח התיכון. 

בה בעת, מצרים החלה שוב לנהל מגעים עקיפים עם חיזבאללה, כך דווח בתקשורת הלבנונית. במישור הביטחוני, בקהיר ניסו לברר מול ארגון הטרור מה יהיה גורלה של הפסקת האש הזמנית על רקע התקיפות של ישראל בדרום לבנון.

נשיא מצרים א-סיסי | צילום: רויטרס

לפי הדיווח הלבנוני, קיים מידע מודיעיני שלפיו חיזבאללה רואה בחידוש ההתקפות שלו "אופציה אסטרטגית", שכן התפתחות כזו לא תשרת את ראש הממשלה בנימין נתניהו בבחירות מבחינה אלקטורלית.

ברמה הפוליטית, דווח כי הגורמים המצרים ניסו לברר מהם הצעדים הנדרשים כדי לחדש את השיח בין חיזבאללה לנשיא לבנון ג'וזף עאון. בין עאון למזכ"ל חיזבאללה נעים קאסם שורר נתק בתקופה האחרונה.

נשיא לבנון ג'וזף עאון | צילום: רויטרס

לפי הדיווח, בהנהגת חיזבאללה לא סבורים שהנסיבות הקיימות מתאימות לקיום שיח כלשהו. עאון קורא לפירוק הארגון מנשקו, בעוד בחיזבאללה דוחים זאת על הסף.

בהקשר זה, הערוץ הלבנוני "אל-ג'דיד" דיווח מפי מקורות בחיזבאללה כי הנתק ביחסים עם ארמון הנשיא צפוי להימשך. לדברי המקורות, התנאים לא הבשילו כדי לחדש את התקשורת בין הצדדים. מקורות פוליטיים בביירות אמרו כי "כרגע אין פגישות בין הנשיא או אחד מיועציו לבין חיזבאללה".

פיצוץ המנהרות ברכס עלי טאהר | צילום: רשתות חברתיות

עוד ציינו המקורות כי בחיזבאללה דורשים לערוך בחינה מחודשת של התנהלות המערכת הפוליטית בביירות בחודשים האחרונים, שבמרכזה התוכנית לריכוז הנשק בידי המדינה והמשא ומתן הישיר עם ישראל.

הנתק בין נשיא לבנון להנהגת חיזבאללה מגיע גם על רקע סימנים לצמצום סמכויות של מזכ"ל ארגון הטרור נעים קאסם. בימים האחרונים דיווח העיתון "נדאא אל-ווטן" על חוסר שביעות רצון במשטר האיראני מתפקודו. מומחים לבנוניים ציינו כי היעדר התגובות של חיזבאללה יכול ללמד על ארגון מחדש של שורותיו.

על פי המקורות, טהרן העבירה מסר לקאסם כי היא לא מרוצה מתפקודו, ובעקבות כך צומצמו סמכויותיו בתיקים רגישים בארגון. עוד מסרו המקורות כי מי שקיבל תפקיד בולט יותר בקבלת ההחלטות בחיזבאללה הוא עלי עבאס, קצין במשמרות המהפכה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...