פיצוץ מסתורי באתר צבאי בסוריה: נסיבות האירוע עדיין נחקרות

משרד ההגנה הסורי מסר כי המקרה התרחש במחסן תחמושת סמוך לעיירה אל־עיס באזור חלב • בניגוד לדיווחים קודמים, לא היו נפגעים ונגרם נזק חומרי בלבד • בשלב זה לא הופנתה אצבע מאשימה כלפי ישראל

הפיצוץ במחסן התחמושת בעיר חלב בסוריה , צילום מסך מתוך סרטון שעלה ברשת X
הפיצוץ במחסן התחמושת בעיר חלב בסוריה | צילום: צילום מסך מתוך סרטון שעלה ברשת X

משרד ההגנה הסורי פתח היום (שני) בחקירה לבירור נסיבות הפיצוץ במחסן התחמושת שהתרחש באזור הכפרי של מחוז חלב לפנות בוקר.

במקביל, צוותי חירום, הנדסה וביטחון הגיעו לזירה ופעלו לאבטח אותה. עוד צוין כי בניגוד לדיווחים קודמים, בפיצוץ לא היו נפגעים, והנזק היה חומרי בלבד.

במשרד ההגנה הסורי מסרו לרשת "סאנא" כי הם חוקרים מה עומד מאחורי פיצוצים במספר אתרים צבאיים, שהאחרון בהם היה אותו מחסן תחמושת ליד העיירה אל־עיס במחוז חלב.

במשרד ההגנה הסורי לא ציינו גורם ספציפי אשר עומד מאחורי הפיצוצים, כמו ישראל. מנגד, נמסר כי יינקטו צעדים בהתבסס על ממצאי החקירה כדי להגן על כוח האדם ועל המתקנים הצבאיים, ולמנוע אירועים דומים.

לפי המשרד, מידע מאומת מהחקירות יפורסם בקרוב.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר