ארדואן (ארכיון). צילום: אי.אף.פי

ארדואן מאיים על ישראל - וחושף טיל בליסטי חדש

נשיא טורקיה טען כי ישראל מנסה "להטביע שוב את האזור בדם", על רקע ההסלמה החריפה ביחסים בין המדינות • דבריו מגיעים ימים לאחר ששר החוץ הטורקי כינה את ישראל "בעיה של האנושות כולה" • במקביל, באנקרה מתפארים בניסוי בטיל בליסטי נגד ספינות שהוצג כהישג ראשון מסוגו בנאט"ו

נשיא טורקיה רג'פ טאיפ ארדואן תקף היום (שבת) את ישראל בחריפות, וטען כי "חבורת הטבח הציונית", שלדבריו קושרת את הישרדותה הפוליטית להמשך העימותים באזור, "אינה מניחה במיוחד ללבנון ולסוריה". בדבריו, המשיך ארדואן את הקו האנטי-ישראלי החריף שמובילה אנקרה מאז פרוץ המלחמה.

ארדואן%3A "אין לאפשר לממשלה הישראלית להטביע שוב את האזור בריח אבק השריפה והדם" %2F%2F רשת X

ארדואן טען כי "כוחות הכיבוש הישראליים ממשיכים במתקפותיהם הבלתי חוקיות והבלתי אנושיות נגד המדוכאים בעזה". לדבריו, "אסור לתת לממשלה הישראלית הנוכחית, המכורה למלחמה, הזדמנות להטביע שוב את האזור שלנו בריח אבק השריפה והדם".

הדברים נאמרים ברקע הסלמה נוספת ביחסים בין המדינות, ולאחר שרק בסוף השבוע תקף שר החוץ הטורקי האקן פידאן את ישראל בריאיון לרשת CNN בשפה הטורקית. פידאן טען כי ישראל היא "הבעיה של העולם", האשים אותה כי היא "מחפשת לעצמה אויב חדש", והבהיר כי אנקרה לא תירתע מעימות אם האינטרסים שלה ייפגעו.

שר החוץ הטורקי האקן פידאן, צילום: אי.פי

"ישראל אינה בעיה של טורקיה בלבד, ואף לא עניינו של רג'פ טאיפ ארדואן בלבד", אמר פידאן באותו ריאיון. "זו בעיה משותפת של האנושות". שר החוץ גדעון סער הגיב לדבריו בחריפות, וכינה אותם "הסתה ברורה לרצח עם" ו"דה-הומניזציה של העם היהודי".

במקביל להסלמה הרטורית, פרסומים בטורקיה התפארו בימים האחרונים בניסוי בטיל בליסטי מדגם TAYFUN Block 3, שלפי הטענות פגע במטרה ימית במהירות היפרסונית לאחר שצויד בראש ביות. בטורקיה הציגו את הניסוי כיכולת חריגה וראשונה מסוגה בנאט"ו בתחום הטילים הבליסטיים נגד ספינות.

יחסי ישראל וטורקיה הידרדרו במהלך המלחמה לשפל חסר תקדים: אנקרה עצרה את המסחר עם ישראל, תמכה בהליכים משפטיים נגד בכירים ישראלים, ותקפה בחריפות את החלטת ממשלת ישראל להכיר ברצח העם הארמני. כעת, רצף ההתבטאויות מצד ארדואן ופידאן מסמן החרפה נוספת בקו הטורקי נגד ישראל.

עוד היום, ורק ימים ספורים לפני שטורקיה תארח את פסגת נאט״ו באנקרה - הזדמנות שהיא צפויה לרתום להצגת עוצמתה הצבאית - הודיעה טורקיה כי ביצעה ניסוי מוצלח בטיל הבליסטי ״טייפון״ מדגם בלוק-3, כאשר שיגרה אותו לעבר כלי שיט בלתי מאויש בגודל סירת דיג קטנה שנע באופן חופשי בים, ופגעה בו בהצלחה, במה שאמור להדגים יכולת לפגוע במטרות ימיות נעות.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...