הפנים החדשות של סוריה: המהלך המפתיע של א-שרע שמסקרן את המערב

אחמד א-שרע מינה את השחקנית רוזינא אל-לאד'קאני, מהכוכבות הבולטות בסוריה, לאחת מ-15 הנשים במועצת העם החדשה • המהלך נתפס כניסיון לשדר תדמית מתונה יותר למשטר האיסלאמיסטי בדמשק

רוזינא אל-לאד'קאני - מבימת המשחק לזירה הפוליטית. צילום: לא קרדיט

המהלך המסקרן של נשיא סוריה, אחמד א-שרע: אחת מ-15 הנשים שמונו על ידו למועצת העם בדמשק היא לא אחרת מאשר כוכבת הקולנוע הסורית רוזינא אל-לאד'קאני, בת 36.

אל-לאד'קאני, ילידת העיר חמה במרכז סוריה, היא בוגרת המכון לאמנויות הבמה בדמשק. את דרכה המקצועית החלה בשנת 2013, עם הופעת הבכורה בסדרה "נאטרין", ובהמשך הפכה לאחת השחקניות המזוהות בתעשיית הקולנוע והטלוויזיה במדינה. כיום היא מחזיקה מיליוני עוקבים ברשתות החברתיות.

על פי ההערכות, שילובה במועצה נועד לסייע בהצגת פנים ליברליות ומתונות יותר של המשטר החדש, הנשען על קואליציה איסלאמיסטית.

למרות שבדרך כלל נמנעה מהתבטאויות פוליטיות, במהלך קריסת משטר אסד בדצמבר 2024 פרסמה אל-לאד'קאני פוסט באינסטגרם ובו דגל המורדים - שהפך מאז לדגל הרשמי של המדינה, לצד הכיתוב "חמה חופשית".

בתוך כך, נשיא סוריה אחמד א-שרע מינה את 70 החברים הנותרים של מועצת המעבר של העם, המהווים שליש ממנו (210 חברים סה"כ). שני השלישים האחרים נבחרו במסגרת ועדת בחירות. ביום שני הקרוב יתקיים המושב הראשון של המועצה מאז הפלת משטר אסד. 70 החברים החדשים כוללים 55 גברים ו-15 נשים. ביניהם גם 13 אסירים לשעבר בבתי הכלא של משטר אסד.

רוזינא אל-לאד'קאני,

על פי ההסברים בדמשק, מועצת העם צפויה למלא את תפקידי הפרלמנט המסורתיים - ובהם חקיקה, אך היא מוגדרת כגוף מעבר במסגרת תקופת ביניים של כחמש שנים, שמטרתה "להחזיר את החיים הפוליטיים והמשפטיים למסלולם".

המועצה תפעל כ-30 חודשים, עד להקמת מוסדות נבחרים במסגרת חוקה וחוקי בחירות חדשים. עם זאת, לא ברור עד כמה התהליך אכן יוביל לבחירות חופשיות, בצל שליטתו של הנשיא א-שרע במערכת הפוליטית.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר