הסקייליין של דוחא. צילום: AFP

קטאר מודה: "הכספים המוקפאים לא הועברו לאיראן"

דובר משרד החוץ הקטארי הודיע כי סטיב ויטקוף וג'ראד קושנר הגיעו למדינה ויקיימו דיונים מול המתווכים הקטארים - אך לא מול האיראנים • בעוד בדוחא הודו לצרפתים על סיוע בפינוי מוקשים במצר הורמוז באיראן הכחישו שהוא מתרחש

עם הדעתם של שליחיו של נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ לקטאר, בנסיכות המפרצית הודיעו כי הכספים האיראניים המוקפאים במדינה טרם הופשרו וכי יידרש עוד משאו מתן על מנת להעבירם לידי טהרן. 



דובר משרד החוץ הקטארי מאג'ד אל-אנסארי אמר: "סוגיית הכספים המוקפאים קשורה להתקדמות המשא ומתן בין טהרן לוושינגטון. שישה מיליארד דולר של כספים מוקפאים עדיין לא הועברו לטהרן. העברת הכספים המוקפאים תהיה בהסכמת שני הצדדים".

וויטקוף וקושנר בקטאר לדיונים, אבל לא יפגשו את הבכירים האיראנים ישירות, לפי דובר משרד החוץ הקטארי. לדברי אל-אנסארי במסיבת העיתונאים השבועית, "לא נקבעה פגישה של דרגים גבוהים בין ארה"ב לאיראן בדוחא". עם זאת, הוא ציין כי השליח סטיב וויטקוף והיועץ ג'ארד קושנר יגיעו לפגישה בקטאר עם המתווכים ולדיון בהתקדמות המשא ומתן. הוא הדגיש כי השניים נמצאים בדוחא, אבל לא ייפגשו באופן ישיר עם הבכירים האיראנים.

דחופים לעסקה. וויטקוף וקושנר, צילום: רויטרס

אל-אנסארי אמר כי "המוקד כרגע הוא החזרת הביטחון והרגיעה האזוריים למה שהיה לפני המלחמה. קו תקשורת ישיר נוהל לצמצום ההסלמה במצר הורמוז כדי לבלום את העימותים האחרונים". הוא הוסיף: "אנחנו מעריכים את השתתפות צרפת בפינוי מוקשים ממצר הורמוז".

מצר הורמוז במבט מעומאן, צילום: Getty Images

איראן לא ראתה צורך שאף מדינה, כולל צרפת, תתערב בנושאים הקשורים למצרי הורמוז, כך אמר דובר משרד החוץ אסמאעיל בקאאי ביום שלישי. בקאאי אמר כי איראן מתוכננת לקיים פגישה עם פקידים קטארים בדוחא ביום רביעי כדי לדון בסעיפים במזכר ההבנות ובשחרור נכסים איראניים חסומים. הוא גם אמר כי לאיראן אין תוכנית לפגוש פקידים אמריקאים בשום רמה בימים הקרובים.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...