טילים מאיראן ויירוטים במפרץ: לילה מתוח בירדן ובמדינות האזור

ירדן הודיעה על יירוט חמישה טילים ששוגרו מאיראן לעבר אזור א-זרקא • במקביל דווח על אזעקות בבחריין ויירוטים אמריקניים בבסיסים באזור, לצד דיונים מדיניים בין מדינות ערב על המשבר עם איראן

טילים משוגרים מאיראן . צילום: רויטרס

בכיר בצבא ירדן הודיע הבוקר (רביעי) כי מערכות ההגנה האווירית של הממלכה יירטו והפילו במהלך לילה חמישה טילים ששוגרו מאיראן לכיוון אזור אל-אזרק במחוז א-זרקא המזרחי.

לדברי הגורם, פעולת היירוט גרמה לנפילת רסיסים ללא פצועים או נזק חומרי. הוא ציין כי צוות הנדסי פועל כדי לאסוף את השרידים ולהבטיח שאין בהם חומר נפיץ. עוד הדגיש הגורם כי צבא ירדן עוקב אחר ההתפתחויות האזוריות  וערוך ברמות הגבוהות ביותר כדי להגן על שמי הממלכה, על ריבונותה ועל שלום אדמותיה, ולא יאפשר אף הפרה של המרחב האווירי מכל גורם שהוא.

תיעוד של ניסוי טילים איראני בשמי המדינה // רשת X

על רקע הודעת משמרות המהפכה על מתקפה נגד הצי החמישי של ארה"ב בבחריין, משרד הפנים הבחרייני הודיע לפנות בוקר על הפעלת אזעקות במדינה. בממלכה קראו לאזרחים לשמור על קור רוח ולעבור למקום בטוח יותר.

על פי סוכנות הידיעות "רויטרס", ארה"ב יירטה את כל הטילים ששיגרה איראן לעבר בסיסים בבחריין, בכווית ובירדן.

בתוך כך, אתמול התקיים דיון בין שרי החוץ של מצרים, איחוד האמירויות וסעודיה לגבי ההתפתחויות באזור, כולל על איראן, על לבנון ועל עזה. השרים החליפו השקפות בעניין המשבר האיראני ודנו במסלול המשא ומתן בין טהרן לוושינגטון על הסכם.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר