מקור בממשלת לבנון: "המשוואה של הדאחייה כנגד התקפה איראנית על ישראל - נפלה"

עוד טען הבוקר (שלישי) המקור הלבנוני בעיתון "אל-ג'מהוריה": כי ההתפתחויות בימים האחרונים הכשילו את הניסיון של טהרן לקשר את הזירה הלבנונית באופן ישיר עם משוואת ההרתעה שלה מול ישראל • "המשטר האיראני ניסה להציג את עצמו כמגן של חיזבאללה, אך לא הצליח"

"המשוואה של הדאחייה כנגד התקפה איראנית על ישראל נפלה" . צילום: איי.פי

בביירות מרוצים מהפסקת האש בין ישראל לאיראן: מקור בממשלת לבנון טען הבוקר (שלישי) בעיתון "אל-ג'מהוריה" כי ההתפתחויות הצבאיות ביומיים האחרונים דווקא הכשילו את הניסיון של טהרן לקשר את הזירה הלבנונית באופן ישיר עם משוואת ההרתעה שלה מול ישראל.

לדברי המקור, המציאות בשטח וההתערבות האמריקנית הישירה ביססו כללים חדשים ושונים לחלוטין ממה שאיראן שאפה אליו. "המשוואה של הדאחייה כנגד התקפה איראנית על ישראל נפלה", טען המקור, "היא הוחלפה במשוואה שהמדינה הלבנונית כבר דנה עליה במשא ומתן שמתנהל (בוושינגטון), ומתבססת על ביסוס הפסקת האש בין ביירות וצפון ישראל, ומניעת הרחבת העימות".

טראמפ ועאון. בביירות מרוצים מהפסקת האש בין ישראל לאיראן, צילום: AP

הוא הוסיף כי הממשל האמריקני התמקד בבלימת הסכסוך במסגרת האיראנית-ישראלית ומנע מלבנון להפוך לפלטפורמה לתגובה איראנית. "למרות שישראל ביצעה תקיפות באיראן, היא לא הכירה באף משוואה שקושרת אוטומטית בין ביירות לתל אביב, אלא שמרה על כל תגובה פוטנציאלית בתוך הזירה הלבנונית. כל זאת במסגרת האילוצים האמריקניים שמונעים מהמלחמה להסלים", אמר הגורם.

תקיפות חיל האוויר מהדאחייה // סוכנות הידיעות תסנים

לצד דברים אלה, המקור הלבנוני סבר כי המשטר האיראני ניסה להציג את עצמו כמגן של חיזבאללה, אך לא הצליח לכפות כללים חדשים, שכן גם טהרן וגם וושינגטון לא מעוניינות לחזור למלחמה גלויה, מסיבות שקשורות לשיקולים פנימיים ואזוריים".

תקיפת צה"ל בדאחייה בביירות ביום ראשון השבוע הובילה כזכור לאיומים נרחבים מצד איראן אשר מומשו במסגרת ירי לעבר אזורים שונים בישראל. הערוץ הסעודי אל-חדת' דיווח ממקורותיו כי יעד התקיפה בדאחייה היה המטה של חיזבאללה שכלל "מרכז תכנון לתקיפות נגד ישראל".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר