"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
איראן הכריזה: "לא נתקוף את ישראל אם לא תתקוף בביירות"
מפקדת חתם אל אנביה של הכוחות החמושים של איראן הכריזה על נצירת האש • "אם מעשי התוקפנות המרושעים יימשכו, כולל בדרום לבנון, צעדים חמורים ומרסקים הרבה יותר יגיעו", נכתב בהודעה
טילים איראניים מוצגים לראווה ברחובות טהרן. צילום: רויטרס

איראן הכריזה: "לא נתקוף את ישראל אם לא תתקוף בביירות"

מפקדת חתם אל אנביה של הכוחות החמושים של איראן הכריזה על נצירת האש • "אם מעשי התוקפנות המרושעים יימשכו, כולל בדרום לבנון, צעדים חמורים ומרסקים הרבה יותר יגיעו", נכתב בהודעה

נטע בראריאל כהנא
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

איראן הכריזה על הפסקת אש: מפקדת חתם אל אנביה, הגוף המרכז את כלל הכוחות החמושים של איראן, הכריזה היום (שני) כי איראן תנצור אתהאש לעבר ישראלולא תחדש אותה אלא אם ישראל תתקוף באיראן או לבנון. סוכנות הידיעות רויטרס דיווחה, בהתבסס על דיווחים בישראל, כי ראש הממשלה בנימין נתניהו שוחח עם הנשיא טראמפ, אך לא נמסרו פרטים על תוכן השיחה.

ההכרזה האיראנית מגיעה לאחר 24 שעות שלהסלמה אינטנסיביתבין ישראל ואיראן כשטהרן ירתה טילים רבים לעבר שטחה של ישראל ומנגד חיל האוויר תקף מטרות ברחבי המדינה. "בהתאם לתנאים השוררים בשטח, הוכרזה הפסקת פעולות הכוחות המזוינים. אך מודגש כי אם מעשי התוקפנות המרועשים יימשכו, כולל בדרום לבנון, צעדים חמורים ומרסקים הרבה יותר יהיו בדרך", נכתב בהודעת המפקדה.

"לצמרת הממשל ברור שהסכם בלתי אפשרי"

בכיר במפלגה הרפובליקנית המעודכן במהלכי המלחמה סיפר ל"היום": "טרמאפ זעם על התקפות חיזבאללה ולכן הצדיק את תגובתה של ישראל בדחייא. כלפי חוץ, כפי שהוא עושה גם היום, טרמאפ ימשיך לקרוא להפסקת אש ויגיד שהסכם עם איראן קרוב. הוא עדיין מאמין שיעלה באפשרותו להגיע להסכם כזה. ואולם לצמרת הממשל ברור שהסכם גרעין אינו אפשרי".

"בנוגע ללבנון אומר הבכיר כי אם חיזבאללה יחזור לתקוף את ישראל, מה שלא קרה ביממה האחרונה, טראמפ יגבה פעילות ישראלית נגד הארגון גם בדחייא. עדיין, כלפי חוץ טראמפ עשוי לקרוא באותו הזמן להפסקת אש.



נשיא איראן, מסעוד פזשכיאן, כתב ברשת החברתית X כי: "העדיפות שלנו היא ביטחון לאומי ושלום עמנו. נגן על זכויות האומה בסמכות ולא נסוג לנוכח שום איום. דיפלומטיה והגנה הן שתי כנפי הכוח הלאומי; לא נטשנו את השטח ולא את שולחן המשא ומתן. אם ירצה השם, באחדות וברציונליות, איראן תצא מנצחת גם מהאתגר הזה".

החידוש בהכרזה האיראנית הוא הכנסת כל דרום לבנון תחת מטריית ההסלמה האיראנית ודרישה מובלעת של טהרן כי ישראל תחדל מכלל התקיפות בלבנון, אם לא איראן תחדש את הירי לעבר ישראל.

תקיפה בתאבריז שבאיראן, צילום: 27א'

הדברים מגיעים לאחר לחץ גובר מוושינגטון לנצור את האש. נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ כתב ברשת החברתית Truth: "שני הצדדים, ישראל ואיראן, מעוניינים בהפסקת אש מיידית! המשא ומתן הסופי על "שלום" מתקדם, בכפוף לכך שבורות או טיפשות לא יעמדו בדרכו. המצור יישאר בתוקף, ובמלוא העוצמה וההשפעה, עד שיושג "הסכם סופי". הדברים צריכים להתקדם במהירות".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...