המורדים החות'ים באיראן הכריזו הבוקר (שני) על "מצור ימי מוחלט" על ישראל בים האדום, זאת כתגובה להסלמה בין ישראל לחיזבאללה ואיראן.
הפצצת חיל האוויר בעיר תבריז בצפון איראן//רשתות חברתיות
בהודעה שפרסמו המורדים השיעים השולטים בבירה צנעא נכתב כי כל הסלמה נוספת בין ישראל ולבנון תיענה בהסלמה נוספת מצידם.
"בהתאם לעימות עם התוקפנות האמריקאית והציונית נגד ציר הג'יהאד וההתנגדות באיראן, פלסטין, לבנון, עיראק ותימן, ובדחיית הפרויקט הציוני המבקש להקים את מה שמכונה "ישראל הגדולה" תחת השם המזרח התיכון החדש, ובמאמצינו לשבור את המצור הלא צודק והמדכא שהטיל האויב האמריקאי על עמנו ועל עמי הציר החופשיים והיקרים בלבנון, עזה ואיראן, ובהתבסס על עקרון החזיתות המאוחדות והעימות עם אויבים, ובתגובה לתוקפנות הציונית נגד לבנון, איראן ועזה", הכריזו המורדים החות'ים.
מוקדם יותר היום ירו החות'ים לפחות טיל בליסטי אחד לעבר שטחה של ישראל. המורדים לקחו אחריו תעל ירי הטיל בהודעה מטעמם. בצנעא הדגישו במהלך הפסקת האש כי לא יהססו להיכנס ללחימה ולסייע לאיראן במקרה של חזרה ללחימה.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו