התוכנית האמריקנית לפירוק חיזבאללה מנשקו: ״המפתח המרכזי״

ארה״ב גיבשה תוכנית לסייע לצבא לבנון לפרק את חיזבאללה מנשקו, כך דווח באתר הלבנוני ״אל-מודון״ מפי מקורות בוושינגטון • לפי הדיווח, הדרישות הישראליות חרגו מעבר לפירוז דרום לבנון וכללו גם את אזור הבקעא במזרח המדינה • המקורות הזהירו: אלו הבעיות שיכולות להכשיל את התוכנית

נעים קאסם בנאום מצולם מול תומכי חיזבאללה. צילום: AFP

לארה"ב יש תוכנית לסייע לצבא לבנון להיפטר מהנשק של חיזבאללה, כך דיווח הבוקר האתר הלבנוני "אל-מודון" מפי מקורות בוושינגטון. עם זאת, המקורות העלו חשש כי תוכנית הסיוע לצבא לבנון עלולה להיכשל כפי שקרה באפגניסטן ובעיראק, בגלל שחיתות מוסדית, פילוג עדתי וחדירה עמוקה של חיזבאללה למוסדות המדינה.

כאמור, התוכנית מתמקדת בצבא הלבנוני ורואה בו "המפתח המרכזי לפתרון הבעיה הזאת", כך לפי המקורות. בהמשך לכך, דווח כי במהלך המשא ומתן הביטחוני עם ישראל בפנטגון, התנהל דיון לגבי יכולות הצבא הלבנוני ליישם את תוכנית פירוק הנשק. במסגרת זאת, דווח כי מדינת לבנון התחייבה להרחיב את האזור שבשליטתה ולמנוע חזרה של ארגוני טרור לשטחים שנתונים תחת האחריות שלה.

תקיפת תשתיות טרור של חיזבאללה בדרום לבנון

כמו כן, צוין כי לפי דיווחים אמריקניים, הדרישות של ישראל חרגו מעבר לפירוז דרום לבנון, וכללו גם את פירוז אזור הבקעא במזרח המדינה, שם נמצאים משגרי טילים וארסנל צבאי תת-קרקעי של חיזבאללה.

המקורות בוושינגטון הוסיפו כי ממשל טראפ "מהמר על חיזוק היכולות של הצבא הלבנוני כדי לאזן את הכוח של חיזבאללה". בהקשר זה, הם הגדירו את הסכמת לבנון לנהל משא ומתן עם ישראל על פירוק הנשק של חיזבאללה כ"צעד נועז". לדבריהם, לכן יש כוונה אמריקנית אמיתית, באמצעות תוכנית אימונים לצבא הלבנוני, לספק יכולות הדרושות לביצוע המשימות.

על פי הדיווח, אחרי חילופי מסרים בין בכירים ביטחוניים מארה"ב ומלבנון התברר כי לצבא הלבנוני חסרות יכולות מוסדיות וכוח אש שדרוש לעימות עם חיזבאללה. לכן, דווח כי האימונים של ארה"ב יתמקדו בתכנון מבצעי, באיסוף מודיעין ובפעולות תיאום. לטענת המקורות, עצמאות של הצבא הלבנוני תעניק לו יתרון על חיזבאללה, שסובל משיבוש קווי האספקה מול המשטר האיראני בגלל שלטון א-שרע בסוריה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר