אזעקות נשמעו בכווית ובבחריין בעקבות שיגורים מאיראן. צילום: רויטרס

ארה"ב תקפה באי קשם באיראן, אזעקות בכווית ובבחריין

לילה לא שקט במזרח התיכון • איראן טוענת: הגבנו בתקיפת מפקדת הצי החמישי של ארה"ב בבחריין ובבסיס חיל אוויר אמריקני • מצבא ארה"ב נמסר כי שני טילים איראניים שנורו לעבר כווית נפלו או התפרקו בדרך, ושלושה טילים ששוגרו לעבר בחריין יורטו • המו"מ תקוע, טראמפ מקשיח עמדות ודורש התחייבויות חדשות מטהרן

לפני שעה קלה הודיעו מטעם פיקוד המרכז של ארה"ב כי כוחותיו ביצעו תקיפות באי קשם שבאיראן, זאת בתגובה לניסיונות תקיפה קודמים מצד איראן. עוד נמסר כי הכוחות האמריקאים יירטו בהצלחה מספר טילים בליסטיים וכטב״מים איראניים.

מטעם הסנטקום נמסר כי התקיפה התבצעה נגד תחנת שליטה קרקעית צבאית איראנית באי קשם במסגרת תקיפות הגנה עצמית, וכי לא היו נפגעים לכוחות האמריקניים.

מיכלית נפט בוערת לאחר מתקפה ליד מצר הורמוז (ארכיון). התקיפה הלילה התבצעה נגד תחנת שליטה קרקעית צבאית איראנית באי קשם , צילום: AP

אזעקות הופעלו במהלך הלילה פעמיים בכווית, ומערכות ההגנה האווירית במדינה התמודדו עם איומי טילים וכטב"מים. בנוסף לכך, התראות הופעלו גם בבחריין בעקבות שיגור מאיראן.

מצבא ארה"ב נמסר כי שני טילים איראניים שנורו לעבר כווית נפלו בדרך או התפרקו במהלך הטיסה, ושלושה טילים ששוגרו לעבר בחריין יורטו על ידי כוחות ארה"ב ובחריין. עוד נמסר כי כוחות ארה"ב יירטו שלושה כטב”מים מתאבדים ששיגרה איראן לעבר כלי שיט אזרחיים ששייטו כחוק במימי האזור.

עוד נמסר כי לא נפגעו אנשי צוות אמריקנים, וכי "כוחות פיקוד המרכז ממשיכים לעמוד על המשמר וערוכים להגן מפני תוקפנות איראנית בלתי מוצדקת במהלך הפסקת האש הנמשכת".



תקיפה איראנית בבחריין (ארכיון). אזעקות נשמעו במדינה הלילה, צילום: רשתות ערביות
 


ירי לעבר מיכלית באזור הורמוז

מוקדם יותר הלילה, מעט לפני חצות (שעון ישראל), הודיעו מטעם הסנטקום כי כוחותיו אכפו צעדי סגר נגד מכלית הנושאת דגל בוטסואנה, בעת ששייטה במים בינלאומיים לעבר האי חארג.

לפי ההודעה האמריקנית, צוות הספינה התעלם מאזהרות חוזרות ונשנות, ולא ציית להנחיות הכוחות האמריקניים כמה פעמים במהלך פרק זמן של 24 שעות, ובסופו של דבר, כלי טיס אמריקני השבית את כלי השיט באמצעות ירי טיל הלפייר אל חדר המנועים של הספינה, ובכך מנע מהמכלית להגיע לאיראן.

תיעוד הסנטקום %2F%2F פיקוד מרכז ארה"ב

עוד נמסר כי פיקוד המרכז החל ליישם את הסגר על כלל התנועה הימית הנכנסת לנמלים איראניים והיוצאת מהם ב-13 באפריל, וכי עד כה כוחות ארה"ב השביתו שישה כלי שיט מסחריים והסיטו ממסלולם 122, בשעה שהפסקת האש עם איראן נמשכת.

טראמפ על רקע מצר הורמוז. דורש התחייבויות בכתב מהאיראנים כדי להתקדם לעבר הסכם, צילום: גטי אימג'ס, AFP

אירועי הלילה מתרחשים על רקע התקיעות במשא ומתן, כמו גם על רקע הדיווח האמריקני מהלילה בו נטען כי הנשיא טראמפ דורש מהאיראנים התחייבויות בכתב בנושא תוכנית הגרעין והאורניום המועשר ברשותה. זאת כאשר לפי גורמים המעורים בפרטים הנשיא האמריקני סבור כי ההתחייבויות שהועברו מטהרן עד כה "אינן מספקות". 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...