"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
לוב: פעילי המשט לעזה עדיין מוחזקים בכלא
פעילי "שיירת הסומוד" הועברו לעיר בנגזי אך בארגונים הפלסטיניים מודאגים שכן הקשר עמם נותק • "מרכז עזה לזכויות אדם": "מידע על תנאים קשים ומסוכנים שאיתם מתמודדים העצורים"
פעילי "שיירת הסומוד" בלוב. צילום: איי.אף.פי

לוב: פעילי המשט לעזה עדיין מוחזקים בכלא

פעילי "שיירת הסומוד" הועברו לעיר בנגזי אך בארגונים הפלסטיניים מודאגים שכן הקשר עמם נותק • "מרכז עזה לזכויות אדם": "מידע על תנאים קשים ומסוכנים שאיתם מתמודדים העצורים"

שחר קליימן
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

[object Object]

עשרה משתתפים של משט השמאל הרדיקלי לעזה עצורים כבר שמונה ימים בלוב, כך דיווח היום ארגון פלסטיני המכונה "מרכז עזה לזכויות אדם". לפי המרכז, הם נעצרו "באופן שרירותי", לא יצרו קשר עם בני משפחותיהם ואין מידע על מצב הרפואי ומצבם המשפטי.

לפי הארגון, המשט של הפעילים יצא לדרך עם יותר מ-200 משתתפים בעלי אזרחויות שונות של מדינות ערב וצפון אפריקה. ב-24 במאי, כוחות המזוהים עם הגנרל ח'ליפה חפתר עצרו עשרה משתתפים כאשר עברו ליד העיר סירת. חפתר הוא המנהיג בפועל של אזור מזרח לוב. באזור מתפקדת ממשלה מקבילה לממשלה הפרו-טורקית ששולטת באזור טריפולי המערבי.

לדברי מארגני המשט, כל הניסיונות ליצור קשר עם העצורים לא הצליחו עד עכשיו. עוד דווח כי העצורים הועברו לעיר בנגאזי. הארגון הפלסטיני הביע דאגה לנוכח "מידע על תנאים קשים ומסוכנים שאיתם מתמודדים העצורים".

פעילי "שיירת הסומוד" לרצועת עזה בשטחה של לוב, צילום: ללא

בין היתר הארגון האשים כי "מה שמגביר את הדאגה הוא היעדרותם אפילו אחרי חג הקורבן, מה שמעיב על בני משפחותיהם. השלטונות במזרח לוב לא סיפקו הסבר משפטי ברור לסיבת המעצר או מסרו ערובות הומניטאריות לרווחתם".

בארגון הפלסטיני דרשו לחשוף את המתקן שבו נמצאים העצורים ואת מצבם הבריאותי. כמו כן, במרכז עזה קראו לאפשר להם ביקורים של קרובי משפחה וערובות למצבם הפיזי והנפשי.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...