"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
באיראן מאיימים: "המצור יסתיים במשא ומתן או בפעולה צבאית"
יו"ר הפרלמנט האיראני הבהיר כי טהרן לא תאשר הסכם ללא "הבטחת זכויות העם האיראני" • דובר ועדת הביטחון הלאומי טען כי וושינגטון נמצאת בעמדת חולשה והזהיר מפני חזרה ללחימה • "הסיכוי למלחמה עדיין קיים, אך יש התקדמות במגעים"
מוחמד באקר קאליבאף. "נראה עוד שבוע". צילום: ללא

באיראן מאיימים: "המצור יסתיים במשא ומתן או בפעולה צבאית"

יו"ר הפרלמנט האיראני הבהיר כי טהרן לא תאשר הסכם ללא "הבטחת זכויות העם האיראני" • דובר ועדת הביטחון הלאומי טען כי וושינגטון נמצאת בעמדת חולשה והזהיר מפני חזרה ללחימה • "הסיכוי למלחמה עדיין קיים, אך יש התקדמות במגעים"

שחר קליימן
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

בכירי המשטר האיראני שיגרו היום (ראשון) מסרים תקיפים בנוגע למגעים מול ארצות הברית, והבהירו כי טהרן לא תוותר על דרישותיה במסגרת המשא ומתן.

יו"ר המג'לס האיראני, מוחמד באקר קאליבאף, אמר בישיבת הפתיחה של הפרלמנט כי נציגי איראן בשיחות אינם מסתמכים על הבטחותיה של וושינגטון וכי המבחן היחיד מבחינת טהרן הוא השגת הישגים ממשיים. לדבריו, איראן תעמוד בהתחייבויותיה רק אם תהיה בטוחה כי זכויות העם האיראני נשמרו.

קאליבאף האשים את ארצות הברית בניסיון לערער את היציבות הפנימית במדינה באמצעות לחץ כלכלי והסתה תקשורתית. "האויב מנסה ליצור מחלוקות פנימיות כדי לפצות על תבוסתו הצבאית ולאלץ אותנו להיכנע, אך הוא חי באשליות", אמר.

>>בחירות 2026 לכנסת ה-26 | סקרי מנדטים, מפת הגושים ועדכונים<<

>>מונדיאל 2026: לוח משחקים, תקצירים, שידורים וטבלאות<<

במקביל, דובר ועדת הביטחון הלאומי בפרלמנט האיראני, איברהים רדאאי, הצהיר כי המצור הימי על איראן יסתיים "באמצעות משא ומתן או בפעולה צבאית". לדבריו, איראן מעדיפה פתרון דיפלומטי, אך לא תיסוג מהקווים האדומים שהציבה.

רדאאי טען כי ארצות הברית היא זו שנדרשת לבצע ויתורים כדי להגיע להסכם, משום שהיא נמצאת לדבריו "בעמדת חולשה". הוא הוסיף כי למרות ההתקדמות במגעים, האפשרות להסלמה צבאית עדיין קיימת. "אנחנו לא מעוניינים במלחמה, אבל אם היא תפרוץ, ארצות הברית תספוג הפסדים גדולים יותר", הזהיר.

לדבריו, הדרישות המרכזיות של טהרן כוללות תשלום פיצויים, הסרת הסנקציות, סיום הלחימה בכל הזירות, ובהן לבנון, ונסיגת הכוחות האמריקניים מהאזור. "יש התקדמות במשא ומתן, אך צריך להישאר זהירים משום שהמצב עלול להידרדר למלחמה", סיכם.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...