"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

חשיפה: אוניות קטאריות שילמו לאיראן - ארה"ב התעלמה

מקורות דיפלומטיים ומודיעיניים טוענים כי דוחא העבירה כספים שאפשרו את המשך היצוא למזרח הרחוק ולאירופה, בזמן שבוושינגטון ממשיכים להצהיר על אכיפת העיצומים • במקביל, על הפרק: הצעה להעברת 12 מיליארד דולר במסגרת ההבנות המתגבשות בין הצדדים • טראמפ טרם קיבל החלטה סופית לגבי ההסכם המסתמן

,עודכן
0השמעה
ספינת מטען עוגנת במצר הורמוז. צילום: AP

עשרות מיכליות נפט וגז נוזלי עברו בשבוע האחרון במצר הורמוז,חלקן בליווי הצי האמריקני,לאחר שקיבלו אישור מעבר מאיראן ומשמרות המהפכה, כך נודע ל"היום" משלושה מקורות דיפלומטיים ומודיעיניים.

צבא ארהב השתלט על מכלית נפט איראנית במצר הורמוז // רויטרס

לפי המידע שהגיע לידי "היום", רבות מהמיכליות נשאו נפט וגז מקטאר ליעדי יצוא במזרח הרחוק ובאירופה.בדיקה העלתה כי לא רק איראן אפשרה את מעברן, אלא גם הצי האמריקני אפשר למכליות להמשיך בדרכן,אף שלפי המקורות חלק מהמעבר התאפשר לאחר תיאומים ותשלומים מול טהרן ומשמרות המהפכה.

רוב המכליות הגיעו לסין ולהודו.סין ממשיכה לרכוש אנרגיה איראנית למרות הסנקציות האמריקניות,בעוד הודו מתמודדת עם קשיים באספקת נפט וגז. חלק מהמכליות שנשאו גז נוזלי מקטאר עשו את דרכן גם לשווקים באירופה.

>>בחירות 2026 לכנסת ה-26 | סקרי מנדטים, מפת הגושים ועדכונים<<

>>מונדיאל 2026: לוח משחקים, תקצירים, שידורים וטבלאות<<

בשבוע שעבר נחשף כי קטאר העבירה כספים לאיראן באופן שסייע למשטר ולמשמרות המהפכה להתמודד עם הסנקציות והעיצומים. לפי המידע שנחשף אז,חלק מהכספים הועברו כתשלום עבור מעבר המכליות במצר הורמוז, וחלקם בערוצים חשאיים נוספים.

לפי אותם מקורות, התמיכה הקטארית סייעה גם למעמדה של דוחא כמתווכת במגעים בין ארה"ב לאיראן. במסגרת זו הציעה קטאר כי התשלום הראשון לאיראן במסגרת ההבנות המתגבשות יעמוד על 12 מיליארד דולר מכספים איראניים המוחזקים בשטחה. מדובר בכספים שהועברו במקור מקוריאה הדרומית ואשר הוקפאו לאחר שאיראן סירבה למנגנוני פיקוח שנדרשו לשחרורם.

אויבים או חברים? אמיר קטאר תמים אל-ת'אני והמנהיג העליון החדש של איראן מוג'תבא חמינאי,צילום: רויטרס, GettyImages

לפי ההצעה הקטארית, הכספים יועברו לאיראן במתכונת של "הלוואה", כדי שלא ייחשבו כהקלה רשמית בסנקציות. עם זאת, הנשיא דונלד טראמפ הצהיר בסוף השבוע כי לא יועברו כספים כל עוד איראן לא תתחייב למסור את מלאי האורניום המועשר שבידיה.

בינתיים, לפי גורמים דיפלומטיים, טראמפ עדיין לא קיבל החלטה סופית לגבי מזכר ההבנות המתגבש. אחת הסיבות המרכזיות לעיכוב היא מחלוקות סביב נוסחי ההסכם, לצד התנגדות של בכירים במשמרות המהפכה לחלק מהסעיפים הנוגעים לתוכנית הגרעין. גם נוסחת פשרה שהציעה פקיסטן טרם זכתה לאישורו של הנשיא האמריקני.

פיקוד המרכז האמריקני מסר כי "כוחות ארה"ב השביתו חמישה כלי שיט מסחריים והפנו 116 כלי שיט אחרים למסלול מחדש, וזאת כדי לאכוף באופן מלא את המצור בעוד הפסקת האש עם איראן נותרת בעינה".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר