"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

חלום בלהות: תרחיש יום הדין שמטריד את לבנון

בביירות מביעים חשש מכך שחיזבאללה יוציא המונים מתומכיו לרחובות וישתלט על חלקים בעיר • אירועים דומים התרחשו כבר במאי 2008, והסתיימו בעשרות הרוגים ומאות פצועים • גורם לבנוני: חיזבאללה מסלים את הרטוריקה שלו, אבל ממתין לסיום של שני תהליכים

שחר קליימן כתב לענייני ערבים
0השמעה
אישה לבנונית ליד בניין שהופצץ , אי.פי.אי
אישה לבנונית ליד בניין שהופצץ. צילום: אי.פי.אי

גורם בממשלת לבנון העריך היום (רביעי) כי חיזבאללה אמנם בחר להסלים את הרטוריקה שלו נגד השלטון, אבל עדיין ממתין לתוצאות של מסלולי המשא ומתן בין ארה"ב למשטר האיראני, ובין לבנון לישראל.

לדברי הגורם ששוחח עם הערוץ האמריקני "אל-חורה", חיזבאללה עדיין רואה בנשק שלו "קלף כוח איראני באזור", והנהגתו מבינה שלחץ עתידי עשוי לדחוף אותו לכיוון של הפיכתו למפלגה פוליטית רגילה. בארגון מצידם ממשיכים לדחות את הדרישה להתפרק מנשקם. בכירים בחיזבאללה ייחלו לכך שהסכם בין טהרן לוושינגטון יכפה הפסקת אש מוחלטת בזירה הלבנונית.

כטב"ם של חיזבאללה פגע בגג של בית במטולה // טופ ליין תקושרת

על רקע זה, קיים חשש בלבנון מתרחיש דומה לאירועי 7 במאי 2008. באותו יום חיזבאללה הוציא את אנשיו לרחובות, עורר מהומות והשתלט על חלקים מביירות. אירועים אלה נגמרו בעשרות הרוגים ומאות פצועים.

בהתאם לכך, בשלטון הלבנוני ראו בחומרה את דבריו של מזכ"ל חיזבאללה נעים קאסם, שאיים להוציא את תומכי חיזבאללה לרחוב ולהביא להפלת הממשלה. גורם מדיני לבנוני אמר אתמול לעיתון "נדאא אל-ווטן" כי קאסם מנותק מהמציאות ומוזמן להנחות את שני שרי חיזבאללה לפרוש מהממשלה.

לצד זאת, חיזבאללה נותר הכוח החמוש הגדול ביותר בלבנון. על פי הערכת מכון המחקר עלמא, ארסנל הטילים והרקטות שלו עמד על כ-25,000, גם אם רובן לטווחים קצר ובינוני. במקביל, בארגון מחזיקים מלאי של כ-1,000 כטב"מי נפץ ובסדר כוח של בין 40,000 ל-50,000 מחבלים (לא כולל "כוחות מילואים").נתונים אלה מקשים על צבא לבנון למלא את תפקידו, כשחלק מקציניו בלאו הכי לא ששים לקדם את תוכנית פירוק הנשק.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר