בכיר איראני מסר ל"אל-ג'זירה" כי טהרן העבירה לוושינגטון אזהרה חד-משמעית: כל תקיפה ישראלית בביירות או בשכונת דאחייה הדרומית שלה תסכן באופן משמעותי את המאמצים המתנהלים לסיום המלחמה, ויכולה להרוס לחלוטין את המסלול הדיפלומטי.
בדרך להסכם היסטורי במזרח התיכון? כל מה שידוע כרגע על ההסכם המתגבש
האזהרה מגיעה על רקע הסלמה מתמשכת בגבול הצפון ודיווחים על היערכות ישראלית להרחבת הפעולות בלבנון.
הערוץ הסעודי "אל-חדת'" ציטט אתמול בערב (שני) מקור ישראלי שחשף כי ישראל ניסתה לפחות פעמיים בתקופה האחרונה לפגוע במזכ"ל חיזבאללה נעים קאסם.
לפי אותו מקור, הרחבת הפעולות הצפויה תהיה ממוקדת בדאחייה בלבד ולא בביירות עצמה, והיא תהיה מוגבלת בזמן. פרטים אלה מצטרפים לתמונה של ישראל המבקשת להעלות את המחיר שחיזבאללה משלם, מבלי להיגרר למלחמה רחבה שתערב את לבנון כולו.
חיזבאללה: ההסלמה מוכיחה שהמו"מ חסר תועלת
בכיר בחיזבאללה אמר לאל-ג'זירה כי "ההסלמה הישראלית מרחיבה את המלחמה ומאשרת את חוסר התועלת של המשא ומתן הישיר".
לדבריו, ישראל מפרה את הסכם הפסקת האש מאז 2024 "בניגוד למה שטוענת וושינגטון", והוא קרא לשלטון הלבנוני "לנקוט בעמדה מכרעת ולא להתנהל בנטרליות" מול ההסלמה.
מנגד, בכיר אמריקני שדיבר אף הוא עם "אל-ג'זירה" הבהיר כי "ישראל תגיב על התקיפות שפוגעות בכוחותיה ובאזרחיה", והדגיש: "לא מדובר בממשל ביידן. חיזבאללה מתעלם מהדרישות החוזרות ונשנות להפסקת אש, כולל ההתראה האחרונה".
הבכיר האמריקני הטיל את מלוא האחריות להסלמה הנוכחית על חיזבאללה, בציינו כי הארגון שיגר מאז 17 באפריל לפחות 1,000 כטב"מים ו-700 טילים, במטרה לשבש את המשא ומתן בין לבנון לישראל. לדבריו, חיזבאללה "שואף למנוע מהלבנונים את ההזדמנות להשיג שלום ושיקום".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו