מקורות מסרו הבוקר (שלישי) לעיתון הלבנוני "א-דיאר" כי בשלטון בביירות ממשיכים להתעקש על הפסקת אש כתנאי הכרחי להצלחת תהליך המשא ומתן מול ישראל.
עוד דווח כי אם המאמץ המתמשך מול ארה"ב לא יאלץ את ישראל לחזור להפסקת האש לפני יום חמישי הקרוב, המשא ומתן לא ידון באף סעיף אחר מלבד הבנות על הפסקת אש. על פי אותם גורמים, לבנון מהמרת על כך שהצד האמריקני ישפיע על הצד הישראלי בסבב השיחות הקרוב.
בה בעת, העיתון הלבנוני "נדאא אל-ווטן" דיווח כי הסיבה שסבב המשא ומתן יימשך יומיים עשויה לנבוע מכך שהמפגש ביום הראשון יהיה ברמת השגרירים של ישראל ולבנון (יחיאל לייטר ונדאא מעווד), בעוד המפגש ביום השני יהיה ברמת ראשי המשלחות. כפי שדווח, בראש המשלחת הלבנונית יעמוד סימון כרם, שליחו של נשיא לבנון ג'וזף עאון.
על רקע זה, מקורות מסרו כי שגריר ארה"ב בביירות, מישל עיסא, נפגש עם שלושת ראשי מדינת לבנון (עאון, ראש הממשלה נוואף סלאם ויו"ר הפרלמנט נביה ברי). הפגישות התקיימו לפני יציאתו לוושינגטון כדי להשתתף בסבבי המשא ומתן. עיסא שמע על ההתפתחויות בחזית ועל תקיפות של צה"ל, שחרגו מדרום לבנון לאזורים צפוניים יותר כמו הבקעא. בצד הלבנוני התלוננו על הפרות של הפסקת האש.
על פי מקור יודע דבר, בצד הלבנוני ביקשו מהשגריר להעביר מסר למחלקת המדינה האמריקנית כי קיים צורך להפעיל לחץ ממשי על ישראל לעצור את ההסלמה בשטח לפני קיום הישיבה הראשונה של המו"מ ביום חמישי. זאת, כדי לאפשר שיח באווירה רגועה וללא סחיטה צבאית או לחצים ביטחוניים, שיכולים להשפיע לרעה על התהליך ועל הסיכויים להתקדמות כלשהי.
גם גורם זה מסר כי המשלחת הלבנונית שואפת לבסס הפסקת אש סופית ולאחר מכן לעסוק בנושאים האחרים שעל הפרק: הנסיגה של צה"ל מדרום לבנון, הדרישה לשחרור עצורי חיזבאללה, פריסת הצבא הלבנוני, חזרת התושבים הלבנונים לדרום המדינה והסכם בדבר הגבול היבשתי בין המדינות.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
