מקורות לבנוניים רשמיים מסרו היום (שלישי) כי מוקדם מדי לדבר על פגישה בין נשיא לבנון ג'וזף עאון לרה"מ בנימין נתניהו. לפי המקורות, קודם לכן יש לבסס את הפסקת האש, להתחיל בנסיגה של ישראל מדרום לבנון ולפרוס את הצבא הלבנוני.
רה"מ נתניהו על הפסקת האש בלבנון // לע"מ
גורמים דיפלומטיים ציינו כי הצד הלבנוני ביקש פגישה בין עאון לנשיא ארה"ב דונלד טראמפ בבית הלבן, אבל ההכנות לכך עדיין לא התחילו. עוד נמסר כי הצד האמריקני עודכן על סירוב לפגישה משולשת, שתכלול גם את נתניהו, בשלב הזה. ביום חמישי צפויה פגישה הכנה נוספת למו"מ, שתיערך בין השגרירה הלבנונית נאדה חמדה לשגריר הישראלי יחיאל לייטר בוושינגטון. במו"מ שצפוי להתקיים אחר כך, עו"ד סימון כרם יהיה הנציג הבכיר בצד הלבנוני.
בינתיים, דווח כי ארה"ב מתייחסת להצהרה המשותפת שפורסמה על ידי מחלקת המדינה לאחרונה, בתור הבנה בין ביירות לירושלים על חופש פעולה ישראלי כנגד כל איום על כוחות צה"ל. לפי הדיווח, השגריר האמריקני בלבנון, מישל עיסא, הבהיר בפגישה עם יו"ר הפרלמנט הלבנוני נביה ברי כי וושינגטון מפרידה בין מסלול המו"מ מול איראן לבין מסלול המו"מ עם לבנון. עוד דווח כי השגריר האמריקני נתן עדיפות לפעולה לפירוק הנשק של חיזבאללה, דבר שברי התנגד לו. המנהיג השיעי התנגד לכך וטען כי הבעיה היא "הכיבוש ושום דבר אחר".
קטאר: "עומדת לצד העם הלבנוני"
כשברקע המגעים עם ישראל, עאון שוחח היום בטלפון עם אמיר קטאר תמים בן חמד אל-ת'אני, ודן איתו בהתפתחויות האחרונות הקשורות ללבנון אחרי הפסקת האש. במהלך השיחה, האמיר הקטארי הדגיש כי הוא "תומך בעמדה ובצעדים שביצע עאון כדי להוביל להפסקת ההסלמה הצבאית, ובראשן המשא ומתן הישירי והבילאטרלי (עם ישראל), שנועד להביא להפסקת הפעולות העוינות, לנסיגת ישראל מדרום לבנון, לפריסת הצבא הלבנוני ולנקודות נוספות שיאפשרו למדינת לבנון להרחיב את שליטתה על כל אדמותיה". כמו כן הוא ציין כי קטאר "עומדת לצד העם הלבנוני ומוכנה לסייע לו כדי לשים סוף לסבל שלו".
הנשיא הלבנוני הודה מצידו לאמיר קטאר על עמדתו, וציין כי היא "משקפת את עומק יחסי האחווה בין המדינות והעמים האחים". הוא הביע הערכה "לתפקיד הקטארי בסיוע להשגת מטרותיו לטובת לבנון ועמה". עאון גם הודה לסיוע מתמשך של קטאר לאוכלוסיית המפונים הלבנונית. השניים סיכמו לשמור על קשר כדי לעקוב אחר ההתפתחויו
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו