"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

טיהור פוליטי בתוניסיה? יו"ר רשות המאבק בשחיתות לשעבר ואנשי תקשורת נעצרו

ברקע ריכוז סמכויות בידי הנשיא קייס סעיד והחרפת צעדי האכיפה נגד מבקרי השלטון, באופוזיציה מזהירים מהעמקת הפגיעה בדמוקרטיה • סעיד: "פועל לטיהור המדינה ממושחתים ומבוגדים"

,עודכן
0השמעה
קייס סעיד. סמכויות נרחבות ביותר. צילום: איי.אף.פי

בית המשפט בתוניסיה הורה השבוע על מעצרו עד תום ההליכים של עו"ד שווקי א-טביב, לשעבר יו"ר רשות המאבק בשחיתות, במסגרת חקירה המתמקדת בחשדות להפרות וזיופים שבוצעו לכאורה בתקופת כהונתו.

הרשות למאבק בשחיתות פורקה בשנת 2021, כחלק ממהלך רחב של ריכוז סמכויות בידי נשיא תוניסיה, קייס סעיד. מאז, הרחיב סעיד את שליטתו על מוקדי הכוח המרכזיים במדינה, בהם מערכת המשפט, הממשלה והפרלמנט.

א-טביב טען כי ההליך המשפטי נגדו אינו ענייני, אלא חלק מקמפיין ממוקד נגדו. במקביל, נרשמה בתקופה האחרונה שורת צעדים משפטיים נגד דמויות ציבוריות ואנשי תקשורת: בעל ערוץ טלוויזיה מקומי נידון לחמש שנות מאסר, פרשנית הורשעה ונשלחה ל-18 חודשי מאסר בשל התבטאויותיה, ועיתונאי נוסף, ר'סאן בן ח'ליפה, נידון בחודש שעבר לשנתיים מאסר.

בקרב האופוזיציה גוברת הטענה כי מדובר במהלך שיטתי להשתקת קולות ביקורתיים ולביסוס שלטון ריכוזי. מנגד, סעיד דוחה את הביקורת ומצהיר כי הוא פועל "לטיהור המדינה ממושחתים ומבוגדים".

תוניסיה, שנחשבה לאחר אירועי "האביב הערבי" לאחת הדוגמאות הבולטות למעבר מוצלח לדמוקרטיה, ניצבת כיום בפני סימני שאלה גוברים באשר לעתיד המערכת הפוליטית והחירויות האזרחיות במדינה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר