חיסולו של מפקד חזית הדרום בחיזבאללה, יוסף איסמעיל האשם, חשפה היבטים מפרצת הביטחון שארגון הטרור טען שטיפל בהם, כך מסרו היום (חמישי) מקורות ביטחוניים לעיתון הסעודי "א-שרק אל-אווסט". על פי המקורות, מדובר בעיקר בפן הטכנולוגי ובמידע מודיעיני שמגיע דווקא מכיוון איראן.
מפקד חיל הים ללוחמים בלב ים: "תיערכו לשהות ממושכת" // דובר צה"ל
מקור ביטחוני, המעורה במצוד אחר חיזבאללה, העריך בעיתון כי בתחילת המבצע הנוכחי לא היתה קיימת פרצת אבטחה גדולה כמו בעבר. לדבריו, חיזבאללה נקט בצעדים ביטחוניים, פינה מרכזים ודירות, והתרחק מאמצעי תקשורת. עוד הוא טען כי לא היה ידוע מי המחליפים. חוץ מזה, לדבריו, ישראל עסקה באיסוף מידע ונתונים מהזירה האיראנית על בסיס סדרי עדיפויות.
על פי המקורות, הגורם המשמעותי ביותר באיסוף המודיעין על יעדי החיסול כרגע הוא מידע שנאסף דווקא מהזירה האיראנית ומגורמים פלסטיניים. כך, למשל, צוין החיסול של איברהים רכין בדאחייה, שהיה סגן מפקד יחידת 1800. יחידה זו אחראית על סיוע למחבלים פלסטינים ותכנון פיגועים נגד ישראל ממדינות שכנות, ובעיקר מכיוון סוריה.
המקורות טענו כי "בסיס הנתונים שישראל אספה באיראן הקל על מעקב אחר אנשים בתוך לבנון". לדברי המקורות, "רוב אלה שתחת מצוד בלבנון היו בקשר עם איראנים, מה שהקל על מעקב אחר התנועות שלהם". עוד צוין כי "הדמויות האיראניות שחוסלו בתחילת המלחמה, נשאו כנראה טלפונים. מה שהקל על המעקב אחריהם".
המקורות העלו גם את האפשרות שגורמים איראנים, פלסטינים או לבנונים, שמנהלים תיאום עם פלסטינים ואיראנים, נאלצים להשתמש במכשירי קשר - מה שמקל על המעקב. המקורות גם לא שללו את האפשרות להסתננות של סוכנים, בהתייחסם לאנשים שעובדים עבור המוסד בלבנון ובאיראן.
רגע לפני החג, חיל הים חיסל בדאחייה של ביירות את מפקד חזית דרום לבנון בחיזבאללה, יוסף איסמעיל האשם. מדובר במחליפו של עלי כרכי, שחוסל במבצע סדר חדש ובדמות הכי בכירה בארגון שחוסלה במבצע הנוכחי. האשם היה סגנו של כרכי ובעבר היה אחראי תיק עיראק בחיזבאללה. במסגרת זאת, פעל עם המיליציות השיעיות.
יחידות חיזבאללה בדרום לבנון, בהובלת האשם, המשיכו לנהל מאמץ נרחב להתבססות עמוקה באוכלוסייה אזרחית בדרום לבנון. במסגרת זאת, מחבלים התבססו בבתי מגורים, בבתי ספר ובבתי חולים, תוך ניצול ציני של תושבי לבנון ושימוש בהם כמגן אנושי.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו