"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
כוחות הביטחון של איראן פשטו על בתים - עשרות אלפים נעצרו
גל מעצרים נרחב בעקבות המחאה הארצית • פעילים מדווחים על יותר מ־50 אלף עצורים ואלפי הרוגים • הרשויות מכחישות את המספרים ומגבילות את זרימת המידע
שורות-שורות של גופות ברחוב בטהרן. איראן, 11 בינואר 2026. צילום: אי.פי

כוחות הביטחון של איראן פשטו על בתים - עשרות אלפים נעצרו

גל מעצרים נרחב בעקבות המחאה הארצית • פעילים מדווחים על יותר מ־50 אלף עצורים ואלפי הרוגים • הרשויות מכחישות את המספרים ומגבילות את זרימת המידע

אי.פי
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

באישון לילה, סוכני הביטחון באיראן דפקו על דלת ביתה של משפחת נאח'יי, העירו את האחיות הישנות, ניושה ומונה, אילצו אותן למסור את הסיסמאות לטלפונים שלהן - ולקחו את שתיהן. הנשים הואשמו בהשתתפות במחאות נגד המשטר באיראן. כך סיפרה חברת השתיים לסוכנות הידיעות AP.

הטלוויזיה האיראנית מציגה את נזק המחאות נגד המשטר %2F%2F IRIB

באופן זה פועלהמשטר האיראניכבר שבועות, כדי להבטיח דיכוי מלא של גל המחאות בטהרן, הקוראות לסיום המשטר התיאוקרטי במדינה. סטודנטים, רופאים, עורכי דין, מורים, שחקנים, בעלי עסקים, ספורטאים ויוצרי קולנוע נלכדו ברשת, וכן דמויות רפורמיסטיות קרובות לנשיא מסעוד פזשכיאן. דיווחים על פשיטות על בתים ומקומות עבודה - בערים גדולות ובעיירות כפריות כאחד - חשפו מצוד שנגע במרחבים נרחבים של החברה האיראנית.

עוד העידו רבים כי לעתים, העצורים מוחזקים ללא קשר עם העולם החיצון במשך ימים או שבועות, ונאסר עליהם ליצור קשר עם בני משפחה או עורכי דין. סוכנות החדשות לפעילי זכויות אדם המבוססת בארה"ב העמידה את מספר המעצרים על יותר מ-50 אלף. ב-AP לא הצליחו לאמת את הנתון. מעקב אחר העצורים היה קשה מאז שהרשויות האיראניות השביתו את האינטרנט. קבוצות פעילים אחרות מחוץ לאיראן גם עבדו לתעד את גלי המעצרים.

"מזהים אנשים ועוצרים אותם"

"הרשויות ממשיכות לזהות אנשים ולעצור אותם", אמרה שיווה נזראהרי, מארגנת בקבוצת פעילים לאיתור המפגינים העצורים. עד כה, הקבוצה אימתה את שמותיהם של יותר מ-2,200 אנשים שנעצרו, תוך שימוש בדיווחים ישירים ממשפחות ורשת של אנשי קשר בשטח. העצורים כוללים 107 סטודנטים, 82 ילדים צעירים עד גיל 13, כמו גם 19 עורכי דין ו-106 רופאים.

המחאות באיראן, צילום: רשתות חברתיות
המחאות באיראן, צילום: רשתות חברתיות

נזראהרי אמרה כי הרשויות עוברות על מצלמות רחוב עירוניות, מצלמות אבטחה של חנויות וצילומי רחפנים כדי לעקוב אחר אנשים שהשתתפו במחאות עד לבתיהם או למקומות העבודה שלהם, שם הם נעצרים.

ג'ולאמחוסיין מוחסני אג'הי, העומד בראש מערכת המשפט האיראנית, הפך לפנים של הדיכוי, תוך שהוא מכנה את המפגינים "טרוריסטים" וקורא לעונשים מזורזים. מאז, "המעצרים היו נרחבים מאוד", אמר מפגין אנונימי לסוכנות AP. עוד סיפר כי שניים מקרוביו ושלושה מחברי אחיו נהרגו בימים הראשונים של הדיכוי, כמו גם כמה שכנים.

נעלמו לחלוטין

אנשים אחרים, שמעצריהם תועדו על ידי ועדת העצורים (קבוצת הפעילים המאתרת עצורים), נעלמו לחלוטין. משפחתו של אבולפאזל ג'אזבי לא שמעה ממנו מאז מעצרו ב-15 בינואר, במפעל בעיר הדרומית איספהאן. ג'אזבי סובל מהפרעת דם חמורה הדורשת תרופות, לפי הוועדה.

מתוך המחאה בטהרן. אזרחים קוראים%3A "מוות לדיקטטור!" %2F%2F רשתות ערביות

הרשויות גם פעלו להשעות חשבונות בנק, לחסום כרטיסי SIM ולהחרים את הרכוש של קרובי משפחה של מפגינים או אנשים המביעים תמיכה פומבית בהם, אמר מוסא ברזין, עורך דין בדדבאן, תוך ציטוט דיווחים ממשפחות.

בפעולות דיכוי קודמות של מחאות, הרשויות לפעמים דבקו במראית עין של הליך הוגן ושלטון החוק, אבל לא הפעם, אמר ברזין. הרשויות מכחישות יותר ויותר מעצורים גישה לייעוץ משפטי ולעתים קרובות מחזיקות אותם במשך ימים או שבועות לפני שמאפשרות כל שיחת טלפון למשפחה. עורכי דין המייצגים מפגינים שנעצרו גם הם התמודדו עם זימונים לבית המשפט ומעצר, לפי דדבאן.

ארה"ב עלולה לתקוף

בינתיים, נשיא ארה"ב דונלד טראמפ, העביר נושאת מטוסים ונכסים צבאיים אחרים למפרץ הפרסי וטען כיארה"ב עלולה לתקוף באיראןבעקבות הרג המפגינים. כעת, נושאת מטוסים אמריקנית שנייה בדרכה למזרח התיכון.

טראמפ. אישר תקיפה באיראן אבל מחכה, צילום: אי.פי.אי

התיאוקרטיה האיראנית התמודדה עם מחאות ואיומים אמריקניים בעבר, והדיכוי הראה את האחיזה הברזלית שיש לה במדינה. השבוע, הרשויות ארגנו עצרות פרו-ממשלתיות עם מאות אלפי אנשים לציון יום השנה למהפכה האסלאמית ב-1979.

עם זאת, ברזין אמר, הוא רואה בעוצמת הדיכוי סימן לכך שההנהגה האיראנית "בפעם הראשונה חוששת להיות מופלת".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...