ההדחה בצמרת חיזבאללה ו"איש הצללים" החדש: חוסיין אל-עבדאללה מונה להחליף את וופיק ספא בתפקיד ראש יחידת התיאום והקישור בארגון הטרור, כך דווח בסוף השבוע בכלי תקשורת בלבנון. מקורות מסרו כי מדובר במחבל בכיר מהגזרה הדרומית בארץ הארזים.
מהתקיפות נגד תשתיות חיזבאללה בדרום לבנון, אזור מחמודיה // רשתות ערביות
על פי התקשורת הזרה, מדובר בבכיר מהדור הוותיק, אך הוא לא נחשף מעולם בפומבי. שמו גם לא נקשר לאירועים משפטיים או ביטחוניים רגישים. בחוגים פנימיים הוא מתואר בתור מי שמתנהל "באופן רגוע ופרגמטי ולא נוקט בשפה משתלחת". כמובן, באופן יחסי לארגון טרור.
כמו כן, נטען כי מדובר ב"מנהל שקט", שפועל ללא הצהרות וללא טביעות אצבע תקשורתיות. איש שמעדיף ערוצי תקשורת מאחורי הקלעים על פני חילופי מסרים בתקשורת. במילים אחרות, ההיפך הגמור מוופיק ספא שנודע בשל הצהרותיו הפומביות, והתנהלות מוחצנת.
בהקשר זה, מקור מסר לערוץ הלבנוני "אל-ג'דיד" כי ראש יחידה 3300 המכונה "חאג' סאג'ד", סירב להציעה להתמנות לתפקיד ראש יחידת התיאום והקישור. יחידה 3300 אחראית על גיוס מחבלים מקרב מוסלמים סונים וקבוצות שאינן שיעיות למיליציות הפרו-איראניות ולחיזבאללה.
לפי מקורות, מדובר בתהליך ארגון מחדש בחיזבאללה שמתבצע במספר שלבים. עוד נמסר כי למחליפו הוצב תנאי לנקוט בטון שונה בתקשורת עם מוסדות המדינה הלבנונית ו"גורמים בחו"ל".
מקורות מקורבים לחיזבאללה אמרו ביום שישי לערוץ אל-חדת' כי הארגון הודיע לספא על סיום תפקידו. בהמשך לכך, דווח בתקשורת כי "בקשת התפטרותו התקבלה" בגלל תהליך ארגון מחדש. במקביל, מקור אישר ל"ביירות טיים" כי הוא לא התפטר מרצונו, אלא הודח והתאפשר לו להודיע על כך בעצמו כדי להימנע ממבוכה.
לאחרונה דווח על סכסוך בצמרת חיזבאללה בין מזכ"ל הארגון הנוכחי נעים קאסם לבין ספא. הסכסוך נגע לסמכויות של ראש יחידת התיאום, שחרגו הרבה מעבר לתפקיד עצמו. כך, לדוגמה, ספא לא עסק רק בתיאום פעילות עם גורמים פוליטיים במדינה, אלא היה מעורב גם במערך הברחות אמצעי הלחימה ובסוגיות אחרות.
קאסם שאף בתחילה לצמצם את סמכויותיו, ובהמשך ביקש להחליף אותו בתפקיד. בעקבות כך, לפי הערוץ "אל-ערביה", ספא איים להתפטר וההחלטה נדחתה לזמן מה. עוד דווח כי מדובר במהלך רחב יותר של קאסם שכולל החלפה של בעלי תפקידים בחיזבאללה.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו