מקורות ערביים דיפלומטיים מעריכים כי בקרוב המשטר בטהרן יודיע על שינויים גדולים במנגנוני הביטחון האיראניים, כך דווח היום (חמישי) במפרץ הפרסי.
במסגרת זאת, דווח כי השינויים יכללו מינוי של מפקד חדש למשמרות המהפכה, וחיזוק תפקידו של היועץ הבכיר עלי לריג'ני, מזכיר המועצה לביטחון לאומי ומי שמנהל את המגעים הדיפלומטיים. לפי הדיווחים, לריג'אני יקבל סמכויות נרחבות יותר לתאם בין הדיפלומטיה למערכה הצבאית. מי שצפוי להיות מוחלף במקרה כזה, הוא מפקד משמרות המהפכה הנוכחי מוחמד פאכפור.
שיגור טילים במסגרת תרגיל של משמרות המהפכה בשמי ח'וזסתאן | רשתות ערביות
הגורמים ששוחחו עם האתר האמירותי "ארם ניוז" קישרו בין השינויים הצפויים בצמרת הפיקוד האיראני לבין הסלמת המתיחות בין טהרן לוושינגטון. זאת, למרות פתיחת ערוץ המו"מ בין הצדדים במטרה להגיע לפתרון דיפלומטי. מחר צפוי סבב מו"מ בסולטנות עומאן. המקורות העריכו כי השינויים יכללו מינוי של מפקדים חדשים מהאגף הניצי במשמרות המהפכה ובמערך ההגנה האווירי. זאת, בניסיון "לחזק את המוכנות למלחמה", אם זו תפרוץ בעקבות מתקפה של ארה"ב וישראל, כך לפי הדיווח.
משקיפים שצוטטו ב"ארם ניוז" סבורים כי כוונת המועצה לביטחון לאומי באיראן לקבל "החלטות מבניות מיוחדות", נועדה לחזק את יכולות המוסדות הצבאיים והביטחוניים במשטר, בעקבות איום התכנסות הכוחות האמריקניים במזרח התיכון והאפשרות של כישלון המו"מ. לדברי המשקיפים, השינויים מגיעים בתגובה ללחץ פנימי וחיצוני על רקע המחאות במדינה.
עוד דווח כי חלק מהשינויים יכללו ארגון מחדש של מטה המלחמה (ח'אתם אל-אנבאיא'), תוך התמקדות בביזור של סמכויות הפיקוד. המטרה היא להבטיח את המשך היכולת לתקוף גם במקרה של מתקפה על טהרן.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
![[object Object]](/wp-content/uploads/2021/01/27/08/מורידים.-נכנסים.-מתאהבים.-דף-כתבה-מובייל.png)